Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης «αφορίζει» γκέι γάμους, μονογονεϊκές οικογένειες, ελεύθερη συμβίωση

18/10/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Kατά όλων των μορφών συμβίωσης πέραν του γάμου μεταξύ ανδρός και γυναικός έβαλε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, αφού «αφόρισε» τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τον πολιτικό γάμο, τη μονογονεϊκή οικογένεια και την ελεύθερη συμβίωση κάνοντας λόγο για «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού.

Στην εισήγησή του την Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας που είχε θέμα «Εκτροπές του οικογενειακού θεσμού στη σημερινή πραγματικότητα – νομικές, ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις», ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών ανέφερε ότι σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων, όπως εναλλακτικές μορφές οικογένειας, για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογένειας συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης φαινόμενα – «εκτροπές» είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο κ. Συμεών είπε ότι ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικόν και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου.

Πηγή: iefimerida.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!