11 Οκτωβρίου: Ημέρα σεξουαλικής απελευθέρωσης

11/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σχεδόν κάθε μέρα του ημερολογίου είναι αφιερωμένη κάπου. Σε ένα πρόσωπο, σε μια ιδέα, σε μια ανάμνηση. Η σημερινή όμως (11η Οκτωβρίου) είναι «δοσμένη» στη σεξουαλική απελευθέρωση, στη διάθεση όλων μας να βγούμε από την ντουλάπα και να δηλώσουμε ανοιχτά τη σεξουαλικότητα μας.

Happy National Coming out Day”

Πρόκειται στην ουσία για μια παγκόσμια αναγνωρισμένη ημέρα ευαισθητοποίησης και εορτασμού για όλα εκείνα τα gay, bi, trans, lesbian άτομα που δήλωσαν ανοιχτά την ταυτότητα τους.

Ο χαρακτήρας της ημέρας αυτής, καθιερώθηκε το 1988 από τον Robert Eichberg, έναν ψυχολόγο από το Νέο Μεξικό και τον Jean O’Leary, ένα ανοιχτά ομοφυλόφιλο πολιτικό αρχηγό από το Λος Άντζελες, γνωστό για την ακτιβιστική του δράση (Νational Gay Rights Advocates).

Η επιλογή της 11ης Οκτωβρίου έγινε προς τιμήν της επετείου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ουάσινγκτον το 1987. Μόλις δεκαοχτώ αμερικάνικες πολιτείες συμμετείχαν στον πρώτο εορτασμό της ημέρας αυτής.

Η «National Coming Out day» στις μέρες μας γιορτάζεται σε αρκετές χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Κροατία, Γερμανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ελβετία και μεγάλη Βρετανία), ενώ οι εορτασμοί αυτοί περιλαμβάνουν συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές εκστρατείες, παρελάσεις κτλ.

Μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους εμάς που τολμάμε όχι μόνο να είμαστε «διαφορετικοί» αλλά και να το δείχνουμε…

Χρόνια μας πολλά!!!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!