Η Little Edie χρειάζεται τη βοήθεια σου!

antivirus magazine διαφήμιση

Η Little Edie έχει την πιο απροσδόκητη παρέα στη νέα παράσταση «Ευτυχισμένες Μέρες στους Τεφρούς Κήπους» της Κάτιας Γκουλιώνη που έρχεται τον Νοέμβριο στο Θέατρο 104.

 

Η γεροντοκόρη εξαδέλφη της Jackie Kennedy-Ωνάση, με το εμβληματικό τσεμπέρι, τα σορτς και την παλαιομοδίτικη μανιέρα, μετατράπηκε σε παγκόσμια queer cult persona από το αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ “Grey Gardens”. Η δυσάρεστη κατάντια της ζωής της, παρέα με την κατάκοιτη μητέρα της στην ομώνυμη έπαυλη της κληρονομιάς τους, έγινε στη συνέχεια ταινία, θεατρικό musical, παρωδία σε Drag Shows και τώρα μια ιδιαίτερη πρωτότυπη μίξη με τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Beckett.


Ποιες είναι αυτές οι λαλίστατες γυναίκες που στέκονται έτσι ακίνητες και σφηνωμένες; Που βρίσκεται το υπόλοιπο σώμα τους; Τι κρύβουν στις τσάντες τους και τις κρατούν τόσο σφιχτά; Κι αυτές οι γάτες που κυκλοφορούν στο χώρο από ποιον άραγε να ταΐζονται Πρόκειται για έπαυλη ή μήπως είναι κάποιο ίδρυμα; Τι ρόλο παίζει αυτός ο άνδρας που τις επισκέπτεται τόσο συχνά; Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο όμορφες και να τραγουδούν τόσο παράφωνα; Και από που αντλούν, επιτέλους, τόση αυτοπεποίθηση;

 

Εννέα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και καταβολών κάθε πρωί ξυπνούν και κάθε βράδυ πεθαίνουν. Ξανά και ξανά, με αμηχανία και αξιοπρέπεια. Κάθε ημέρα τους είναι σαν μια ολόκληρη ζωή που πρέπει να γεμίσει από δραστηριότητες που θα δικαιολογήσουν το πιο μεγάλο ερωτηματικό: Γιατί βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο και ποιος είναι ο σκοπός τους; Δίπλα τους, ένας μοναδικός άντρας, προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις στο ανεξήγητο. Παρατηρητής, επιστάτης και υπηρέτης, τις παρακολουθεί να απολαμβάνουν ευτυχισμένες το παράλογο της ύπαρξης.

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση “Ευτυχισμένες Μέρες στους Τεφρούς Κήπους”, δείτε περισσότερα video και μάθετε πως μπορείτε να συνεισφέρετε στην παραγωγή, για λίγες ώρες ακόμα, στο interactive ψηφιακό scrapbook greydays.gr.

 

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!