Οι ήρωες της Disney που θα μπορούσαν να είναι gay

07/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πιστεύετε ότι o κόσμος της Disney αποτελείται μόνο από straight χαρακτήρες (ήρωες, πριγκίπισσες, νεράιδες, μάγοι και πάει λέγοντας) που ερωτεύονται μεταξύ τους και ζουν αυτοί καλά και εμείς ένας θεός ξέρει; Σκεφτείτε το ξανά. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποιους χαρακτήρες που ίσως, αν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, να τους συναντούσαμε στο δικός τους φανταστικό gay pride.

Ursula (The Little Mermaid)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα χαρακτήρα της Disney που θα μπορούσε να ανήκει άνετα στην LGBT κοινότητα. Σκοτεινή, ειρωνική με μια έντονη προσωπικότητα που μόνο σε μια drag queen θα μπορούσε να ταιριάξει.

Στην «Μικρή Γοργόνα» το μόνο που κάνει είναι να σαγηνεύει, να χειρίζεται τους πάντες και όλα αυτά με μια υπερβολική δόση θεατρικότητας και με τη γλώσσα του σώματος να οργιάζει.

Scar (The Lion King)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το αντίπαλο δέος του Simba. Αν και διεκδικούσε την αρχηγία της αγέλης, δεν φαίνεται ποτέ να συσχετίζεται με κάποια λιονταρίνα. Ο Scar αν και λανσάρει το προφίλ του κακού και του άγριου, αποπνέει μια έκδηλη θηλυπρέπεια.

Governor Ratcliffe (Pocahontas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κακοποιοί της Disney έρχονται σε όλα τα σχήματα και σε όλα τα μεγέθη, έχοντας παρόλα αυτά τον ίδιο χαρακτήρα. Όπως θα λέγανε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί, «always Fop».

Η λέξη «Fop» , τον 17ο αιώνα περιέγραφε τον μοδάτο, θηλυπρεπή και δειλό άνδρα. Χαρακτηρισμό που προσέδιδαν κυρίως σε gay άνδρες.

Είναι ένα αρχέτυπο που χρησιμοποιούνταν για δεκαετίες στη βιομηχανία του Χόλυγουντ, με τον σύγχρονο Fop να εμφανίζεται σχεδόν πάντα ως ο κακός, θηλυπρεπής άνδρας που διψά για εξουσία, ενώ τις περισσότερες φορές υποδυόταν από κάποιο βρετανό ηθοποιό.

O φωνή του Ratcliffe, άνηκε επίσης σε έναν gay Βρετανό ηθοποιό, τον David Ogden Stiers.

Hades (Hercules)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια σύγχρονη εκδοχή ενός αμερικανού Fop. O Άδης ταιριάζει απίστευτα στο προφίλ του θρασύτατου gay κολλητού, που κάθε προχωρημένη κοπέλα θα ήθελε να έχει.

Timon & Pumbaa (The Lion King)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός μοντέρνου ζευγαριού που συμβιώνει αρμονικά παρά τους «παραδοσιακούς» κανόνες της ζούγκλας. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι το τραγούδι –σύνθημα του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι το «Hakuna Matata». Τραγούδι που εξυμνεί τη ζωή δίχως έννοιες. Sounds like Pride to me…

Genie (Aladdin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χαρακτήρας που αλλάζει περισσότερα φορέματα και από τον ίδιο τον RuPaul. Τα σχόλια δικά σας…

Pleakley (Lilo & Stitch)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενώ ο Pleakley αναγνωρίζεται σαν ένας αρσενικός εξωγήινος, εμφανίζεται συνέχεια με γυναικεία ρούχα. Μια full drag queen δηλαδή.

Terkina (Tarzan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία στους κινηματογράφους το 1999, λίγοι ήταν αυτοί που είχαν καταλάβει ότι ο εν λόγω χαρακτήρας ήταν κορίτσι. Άσχετα που η φωνή της άνηκε σε μια από τις πιο γνωστές gay προσωπικότητες της Αμερικής, στην Rosie O’Donnell.

Η Τerk είναι ένα αγοροκόριτσο που μισεί να ντύνεται σαν γυναίκα, ενώ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα άλλα αρσενικά.

Shang (Mulan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ιστορία μια Κινέζας που παριστάνει τον άνδρα αντικαθιστώντας τον πατέρα της στο πεδίο της μάχης.

Στην ταινία αυτή της Disney, υπάρχει ένα μπλέξιμο σχετικό με το φύλο των ηρώων ενώ δύναται και η πιθανότητα ενός «same sex» ειδυλλίου. Ο Shang δείχνει ένα ενδιαφέρον στην ανδρική εκδοχή της Mulan, αλλά μόνο όταν η ίδια αποκαλύπτεται ως γυναίκα, κάνει την κίνηση του.

Merida (Brave)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που είναι λεσβία.

Για πιο άλλο λόγο να απορρίψει ένα τσούρμο από μνηστήρες που μονομαχούσαν για την αγάπη της; Αν και υπάρχει βέβαια και μια πιο φεμινιστική προσέγγιση του θέματος, η αγαπητή Merida, η ατίθαση τοξοβόλος, θα μπορούσε ωραιότατα να περάσει το μήνυμα ότι και οι λεσβίες μπορεί να ονειρεύονται ως πριγκίπισσες.

Hugo & Djali (The Hunchback of Notre Dame)

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εν λόγω χαρακτήρες αποτελούν ότι πιο κοντά στην LGBT φιλοσοφία υπάρχει στις ταινίες της Disney. Ενώ στο βιβλίο η κατσίκα είναι γένους θηλυκού, στην κινηματογραφική της εκδοχή εμφανίζεται ως αρσενικό.

Έτσι βλέπουμε τελικά τον Djali (κατσίκα), στη 2η συνέχεια της ταινίας να ανταποδίδει στο έντονο φλερτ του Hugo. Ένα ευτυχισμένο τέλος για το μοναδικό gay ζευγάρι της Disney.

Με τις ΗΠΑ να γίνονται όλο και περισσότερο gay friendly, είναι θέμα χρόνου για να δούμε επιτέλους έναν επίσημα αναγνωρισμένο ομοφυλόφιλο ήρωα στις ταινίες της Disney.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!