Ο πρόεδρος της Γκάμπια υποστηρίζει : «Η ομοφυλοφιλία πιο θανατηφόρα από όλες τις φυσικές καταστροφές μαζί»

30/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Την παρουσία του στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Κάμπια για να επιτεθεί (για μια ακόμη φορά) στην LGBT κοινότητα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία συγκαταλέγεται ανάμεσα «στις τρεις μεγαλύτερες απειλές της ανθρωπότητας».

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία, η απληστία και η εμμονή για παγκόσμια κυριαρχία «είναι οι πιο θανατηφόρες από όλες τις φυσικές καταστροφές μαζί».

Τα σχόλια αυτά έγιναν λίγες ώρες μετά την υπογραφή μιας κοινής δήλωσης που υπέγραψαν 11 χώρες στον ΟΗΕ, με την οποία ζητούν την κατάργηση των νόμων που θέτουν την ομοφυλοφιλία ποινικό αδίκημα.

Το 2008,ο πρόεδρος Jammeh είχε δεχτεί την κριτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη δέσμευση του για θέσπιση νόμων αυστηρότερων και από αυτών στο Ιράν, όπου οι ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ ανδρών τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου.

Ανακάλεσε τελικά την απειλή του «να αποκεφαλίσει» τους gay στην Κάμπια, αλλά υποστήριξε ότι πρέπει όλοι να διωχθούν από τα σπίτια τους.

Το 2007, ο πρόεδρος Jammeh είχε κάνει επίσης, κάποιες αλλόκοτες παρατηρήσεις σχετικά με τον HIV, ανακοινώνοντας ότι είχε ανακαλύψει μια «φυσική θεραπεία» για να γιατρέψει το ιό.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του και τον Οκτώβριο του 2012, υποστηρίζοντας ότι «θεράπευσε» 68 ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή στην Κάμπια το «έγκλημα της ομοφυλοφιλίας» τιμωρείται με 14 χρόνια φυλάκισης.

πηγή: www.pinknews.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!