Οργανώσεις στη Ρωσία ζητούν την απαγόρευση της συναυλίας του Elton John

27/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Να μην γίνει η επερχόμενη συναυλία του Elton John στη Ρωσία, ζήτησε μια αντί-gay οργάνωση γονέων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γνωστός τραγουδιστής δήλωσε ότι αισθάνεται υποχρεωμένος να εμφανιστεί στη Ρωσία, παρά την ομοφοβική νομοθεσία. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι πρέπει να το κάνει για να υποστηρίξει τους LGBT θαυμαστές του.

«Πρέπει να πάω… Σαν gay άνδρας. Δεν μπορώ να αφήσω αυτούς τους ανθρώπους μόνους χωρίς να πάω εκεί και να τους υποστηρίξω, Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, αλλά πρέπει να πάω».

Συγκεκριμένα η επιτροπή γονέων «Ural» ζήτησε από τον πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος υπέγραψε τον αντί-gay νόμο νωρίτερα αυτό το χρόνο, να απαγορεύσει τη συναυλία. Ο Yuri Ageshchev, ο υπεύθυνος της Ένωσης Ορθόδοξης Αδελφότητας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τη σταματήσει.

«Η δήλωση από αυτόν τον gay- τον Elton John- σχετικά με την υποστήριξη των gay και των άλλων διεστραμμένων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συναυλίας στη Μόσχας, αποτελεί προσβολή προς όλους τους Ρώσους πολίτες» υποστήριξε ο Ageshchev. «Αποτελεί μια παρωδία του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου ενάντια στη gay προπαγάνδα».

Η συναυλία του Elton John, έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου στο Crocus City Music Hall.

πηγή: www.advocate.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!