Οι «πριγκίπισσες» του Μεξικού είναι άνδρες

25/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μπορεί σήμερα η λέξη ομοφυλόφιλος να είναι, σε αρκετές χώρες, συνώνυμη με αυτή του «απόκληρου», του «περιέργου» και του «ανώμαλου», δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα ήταν πάντα έτσι.

Ένα πρωτότυπο φωτογραφικό δημιούργημα είναι αρκετό για να μας μεταφέρει στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο χωριό Juchitan, για να αποδείξει ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας δεν αποτελεί μια ουτοπική προσδοκία αλλά μια υπαρκτή πραγματικότητα που χρονολογείται από την εποχή των Αζτέκων.

Μιλάμε για την συλλογή φωτογραφιών «Princesses in a land of Machos» του Μεξικανού φωτογράφου Nicola Ókin Frioli, ο οποίος αποθανάτισε αρκετούς ομοφυλόφιλους να συνυπάρχουν αρμονικά στην κοινωνία φορώντας τα γυναικεία τους ρούχα.

«Πίνουν μπύρα, είναι κομμάτι της τοπικής κυβέρνησης και αποτελούν σύμβολα καλοτυχίας για τις οικογένειες τους. Είναι οι «Los Muxes» (ομοφυλόφιλοι) που απολαμβάνουν το σεβασμό και τον θαυμασμό σε όλη τη χώρα. Οι Los Muxes αποτελούν ευλογία για το Juchitan». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει ο Frioli το έργο του.

Από την άλλη ένας Μεξικανός οδηγός ταξί δηλώνει: «Υπάρχει από ένας ομοφυλόφιλος σε κάθε οικογένεια. Όλοι γνωρίζουν ότι οι «Muxes» έπεσαν από τη σχισμένη τσέπη του San Vincente Ferrer, του αγίου που προστατεύει το Juchitan, κατά τη διάρκεια την διαδρομής του στο εσωτερικό του χωριού».

Είναι μεγάλη τύχη για έναν ομοφυλόφιλο να μεγαλώσει στο Juchitan. Οι περισσότεροι από αυτοί αποτελούν αξιοσέβαστα άτομα, περπατούν περήφανα στους δρόμους ντυμένοι σαν γυναίκες (φορώντας παραδοσιακές στολές). Έχουν αποκτήσει επίσης περίοπτες θέσεις μέσα στις οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες της περιοχής.

«Ευχαριστώ το θεό που τους έχουμε. Είναι σαν γυναίκες, εργάζονται σαν άνδρες αλλά παράλληλα πλένουν, μαγειρεύουν και καθαρίζουν το σπίτι και όταν οι άλλοι γιοι παντρευτούν και φύγουν, προσέχουν τους γονείς τους». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει τους Muxes ένας κάτοικος στο Juchitan και συνεχίζει: «Μια γυναίκα αποδέχτηκε τον γιο της ως Muxes και λίγο μετά κέρδισε στην λοταρία. Είναι μια πραγματική ευλογία. Όλοι πρέπει να τους αποδεχτούν όπως είναι και όπου είναι».

Ο Carlos Lopez Toledo, δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, εξηγεί ότι όταν μια οικογένεια συνειδητοποιεί ότι το παιδί του έχει ροπή προς την ομοφυλοφιλία, του συμπεριφέρονται σαν «τυχερό γούρι».

 «Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε έτσι, επειδή οι γονείς μας αποφάσισαν να μας μετατρέψουν και να μας συμπεριφέρονται σαν γυναίκες» δηλώνει ο Felina που ανήκει και αυτός στο «τάγμα των Muxes».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: www.okinreport.net

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!