Σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης και στη Νήσο του Μαν

06/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά το Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν (στα τέλη Μαρτίου ) και την Ιρλανδία αυτή την εβδομάδα, τα ΛΟΑΤ ζευγάρια στη Νήσο του Μαν, μπορούν πλέον να κάνουν και αυτά αίτηση για σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης.

Ένας νέος νόμος ψηφίστηκε σήμερα 6 Απριλίου 2011 και οι πρώτες υπογραφές συμφώνων μπορούν να γίνουν από την επόμενη εβδομάδα.

Τα ζευγάρια θα απολαμβάνουν ισότιμα πλέον φορολογία, κληρονομικά και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη Νήσο του Μαν, η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι το 1992. 

Στην Ελλάδα ακόμα περιμένουμε…γιατί εδώ ισχύουν μόνο ίσες υποχρεώσεις και ούτε λόγος για ίσα δικαιώματα.

 

Λίγα λόγια για τη Νήσο του Μαν

Το νησί του Μαν (Isle of Man) είναι ένα νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα. Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό (εκτίμηση 2009) 76.512 κατοίκους (κατατάσσεται στην 196η θέση). Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα. Οι Άγγλοι κατέλαβαν το νησί τον 14ο αιώνα, ενώ αποτελεί Κτήση του Βρετανικού Στέμματος από το 1765. Το Κοινοβούλιο των Μανξ ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και έχει αυτονομία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλά ζητήματα, όπως της φορολογίας. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει πολλές επιχειρήσεις και τράπεζες να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί Μαν. Η τοπική γλώσσα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα και κινδύνευε να εξαφανιστεί έως το 1993, οπότε και άρχισε να διδάσκεται ξανά στα σχολεία. Πρωτεύουσά του είναι το Ντάγκλας.

( Πηγή σημειώσεων : Wikipedia )

Antivirus Newsroom

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!