Το έκτο βουλγαρικό gay pride θα παρελάσει σήμερα στη Σόφια

21/09/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Η έκτη σε σειρά, ετήσια Sofia Pride LGBT παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:00 μ.μ. τοπική ώρα στη κεντρική πλατεία Nezavisimost (Ανεξαρτησία), της Σόφιας. Η συγκέντρωση χαίρει την υποστήριξη πολλών πολιτικών προσώπων της χώρας, καθώς και 14 ξένων πρεσβειών που βρίσκονται στη Σόφια.

Η επερχόμενη παρέλαση θα τιμήσει τη δολοφονία του Μιχαήλ Στογιάνοφ που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβρη του 2008. Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή ιατρικής, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε ένα από τα πάρκα της Σόφιας από σκίνχεντ οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι «καθάριζαν τον τόπο από τους ομοφυλόφιλους».
Η παρέλαση θα ταχθεί επίσης ενάντια στο διαβόητο νόμο της Ρωσίας, ο οποίος ποινικοποιεί τη λεγόμενη «gay προπαγάνδα».

Το φετινό pride της Σόφιας, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου – αλλά αναβλήθηκε λόγω ύπαρξης ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, εξαιτίας των μεγάλης κλίμακας συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Το δεξιό κίνημα «Εθνική Αντίσταση» έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου, το οποίο θα αρχίσει στις 13:00, με στόχο την καταγγελία του pride της Σόφιας.

Πηγή

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!