Gossip (gay) news

18/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στον υπέροχο κόσμο του διαδικτύου, συγκεντρώσαμε τις πολύχρωμες ειδήσεις της επικαιρότητας με πρωταγωνιστές ορισμένες διάσημες προσωπικότητες. Ξεκινάμε;

Το «όχι» της Cherστους χειμερινούς ολυμπιακούς της Ρωσίας

Την άρνηση της να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των επερχόμενων αγώνων στο Sochi, εξέφρασε η πασίγνωστη τραγουδίστρια, δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξη της στην LGBT κοινότητα.

Η εν λόγω πρόταση έγινε από έναν φίλο της, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της, αποτελεί «μεγάλο ρώσο ολιγάρχη». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Με ρώτησε αν θα ήθελα να είμαι πρεσβευτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρω μέρος στην τελετή Έναρξης. Αρνήθηκα αμέσως. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλο μίσος ενάντια στους γκέι. Μου είπε πως ο ρωσικός λαός δε νιώθει όπως η κυβέρνηση».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η Cher είναι γνωστή για τη δράση της ως προς τα LGBT δικαιώματα, μιας και η ίδια αποτελεί μητέρα ενός τρανσέξουαλ παιδιού. (πηγή: Guardian)

Η συναυλία του EltonJohnστη Ρωσία

Μένουμε στη χώρα της Ρωσίας, αυτή τη φορά για τη μεγάλη συναυλία που πρόκειται να δώσει τον Δεκέμβριο, ο βρετανός τραγουδιστής Elton John, λίγο καιρό πριν τους πολυσυζητημένους ολυμπιακούς στο Sochi.

Μετά το πρόσφατο νόμο περί «gay προπαγάνδας», δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά γύρω από την συναυλία του μεγάλου μουσικού, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Με λίγα λόγια, η παρουσία του μπορεί πολύ εύκολα να θεωρηθεί «μέσο προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων» και να επιφέρει την αντίδραση του σχετικού νόμου.

Παρόλα αυτά, φημολογείται ότι το Κρεμλίνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συναυλία αυτή για να αποδείξει τον ισχυρισμό της (!), ότι οι πρόσφατη νομοθεσία δεν στοχοποιεί την LGBT κοινότητα της χώρας.

Τον τελευταίο καιρό, η Ρωσία έχει δεχθεί τη διεθνή κατακραυγή για την ομοφοβική πολιτική της και για αυτό προσπαθεί να δείξει στον κόσμο, παρά τα συνεχή σκηνικά βίας και διακρίσεων, ότι δεν προβαίνει σε καταστάσεις καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Μεγάλη σημασία έχει βέβαια και η στάση που θα κρατήσει ο Elton John, καθώς δημιουργείται το ερώτημα για το αν σκοπεύει να προβεί σε κάποια, υποστηρικτική προς τους LGBT, δήλωση στη διάρκεια της συναυλίας, εγείροντας με αυτόν τον τρόπο τα αυτιά του ομοφοβικού νόμου.

Ο ίδιος πάντως σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Guardian, δήλωσε:

«Πρόκειται να πάω στη Μόσχα τον Δεκέμβριο. Πρέπει να πάω. Και πρέπει να σκεφτώ σοβαρά για το τι πρόκειται να πω. Υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης. Να τους σταματήσουν όλους, να απαγορεύσουν σε όλους τους καλλιτέχνες να πάνε στη Ρωσία; Αλλά με αυτό τον τρόπο αφήνεις όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι gay και υποφέρουν από την ισχύουσα νομοθεσία σε μια κατάσταση εγκατάλειψης. Σαν gay άνδρας και ο ίδιος, δεν μπορώ να εγκαταλείψω αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να πάω εκεί και να τους υποστηρίξω. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, αλλά πρέπει να πάω.» (πηγές: Guardian, americanblog.com)

JakeGyllenhaal: «Θεωρώ φιλοφρόνηση το γεγονός ότι με θεωρούνε ομοφυλόφιλο»

Τάδε έφη ο Jake Gyllenhaal. Σε πρόσφατη συνέντευξη του και μετά από την ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν ομοφυλόφιλο, ο συμπαθέστατος ηθοποιός απάντησε ότι «αν και δεν είναι, δεν τον ενοχλούν καθόλου τα δημοσιεύματα που τον θέλουν ομοφυλόφιλο. Αντίθετα το θεωρεί πολύ κολακευτικό».

Τα σχόλια δικά σας…

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!