13o Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης

06/04/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

Για 13η συνεχή χρονιά, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζονται στο κοινό επί έξι ημέρες (Πέμπτη, 5 Μαΐου έως Τετάρτη, 11 Μαΐου) μοναδικές ταινίες από το διεθνή κινηματογράφο:

24 ταινίες μικρού μήκους (έως 59 λεπτά της ώρας) – 8 ταινίες μεγάλου μήκους

από 9 χώρες (Βραζιλία: 7, Γαλλία: 6, Γερμανία: 3, Η.Β.: 1, ΗΠΑ: 3, Ισπανία: 2, Ισραήλ: 4, Ιταλία: 1, Ν. Αφρική: 5)

“12 ταινίες για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, 14 ταινίες για την ανδρική ομοφυλοφιλία, 4 ταινίες για την τρανσεξουαλικότητα, ταινίες που αναφέρονται στην αμφιφυλοφιλία, ντοκιμαντέρ για θρησκευτικούς γάμους και το διεθνές ομοφυλοφιλικό κίνημα,ταινές για το σεξ μέσα στην εξαθλίωση, για τις μεγάλες ηλικίες, για τον έρωτα που πρωτοεμφανίζεται στην εφηβεία, για τις σχέσεις έρωτα, για την οικογένεια, για τους μετανάστες σε φιλελεύθερες χώρες, για τις υπερβάσεις των τάξεων και του καθωσπρεπισμού.”

Ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Επίσης, θα υποβληθούν οι δύο ταινίες που βραβεύτηκαν πέρσι από το κοινό (θέμα: οι απόψεις των παιδιών ομόφυλων οικογενειών, βιασμός), και οι σκηνοθέτες τους, AnaBoluda / Ισπανία και DavidFärdmar / Σουηδία, θα παρευρεθούν μαζί μας και θα συζητήσουν.

Επιπλέον, μετά την προβολή ταινιών, διοργανώνονται συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η επίσκεψη του διεθνούς φήμης ισραηλίτη σκηνοθέτη TomerHeymann, ο οποίος θα παρευρεθεί και θα συζητήσει με το κοινό, μετά την προβολή τριών ταινιών του.

Το κοινό θα ψηφίσει τις καλύτερες ταινίες, ενώ τα βραβεία συνίστανται στην πρόσκληση των βραβευμένων σκηνοθετών στο επόμενο Πανόραμα.

  • Το «Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία-Διαφυλικότητα» διοργανώνεται ετήσια από το “Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης” και τη μη κερδοσκοπική εταιρία “Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο“. Το «Πανόραμα» από το 1999 έως το 2008 διεξάγονταν ως κινηματογραφικό αφιέρωμα με παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ από το 2009, με μια νέα τομή στο περιεχόμενό του, εμπλουτίστηκε με το διαγωνιστικό “Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ταινιών Μικρού Μήκους για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα“. Φέτος, το αφιέρωμα ταινιών μεγάλου μήκους μετεξελίχθηκε σε διαγωνιστικόδιεθνές Φεστιβάλ.
  • Σημαντικοί φορείς στηρίζουν τo«Πανόραμα»το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde.
  • Στη διοργάνωση συνεργάζονται: α) το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, β) το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γ) το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, δ) το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και ε) η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης.
  • Χορηγοί του Πανοράματος: Η εταιρία Γ. Μπουτάρης, το ξενοδοχείο KINISSIPALAS, το μπαρ ALMALIBRE, καθώς και τα περιοδικά «Antivirus» και «CityUncovered».

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!