Βραβείο Booker 2013 – Οι υποψηφιότητες

13/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ανακοινώθηκαν προχθές Τετάρτη τα ονόματα των συγγραφέων που θα διεκδικήσουν φέτος το βραβείο Μπούκερ, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

Στους φετινούς υποψήφιους συναντούμε την Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο από τη Ζιμπάμπουε. Η συγγραφέας είναι η πρώτη μαύρη αφρικανή που συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του βραβείου Booker στην ιστορία του θεσμού.

Το μυθιστόρημά της με τίτλο “We Need New Names” αφηγείται την ιστορία ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια της χώρας της για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων διεκδικητών συναντούμε την Τζούμπα Λαχίρι, κόρη ινδών μεταναστών, γεννημένη στο Λονδίνο και μεγαλωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βιβλίο της με τίτλο “The Lowland” αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που μεγαλώνουν στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι:

Κολμ Τόιμπιν (Ιρλανδία) με το βιβλίο, “The Testament of Mary”

Τζιμ Γκρέις (Μεγάλη Βρετανία) με το βιβλίο “Harvest”

Ρουθ Οζέκι (ΗΠΑ – Ιαπωνία) με το βιβλίο “A Tale for the Time Being”.

Έλινορ Κάτον (Νέα Ζηλανδία), με το βιβλίο “The Luminaries”.

Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Το 2012, νικήτρια του βραβείου ήταν η Βρετανή Χίλαρι Μάντελ με το βιβλίο “Γεράκια” (“Bring Up the Bodies”) που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πάπυρος, σε μετάφραση της Εριφύλης Μαρωνίτη.




Δες και αυτό!