Η FIFA πιέζει τη Ρωσία και το Κατάρ να δεχθούν την ομοφυλοφιλία

09/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πίεση στην Ρωσία και στο Κατάρ για το θέμα των ομοφυλόφιλων αναμένεται να ασκήσει η FIFA ενόψει της διοργάνωσης του Mundial από τις δύο χώρες το 2018 και το 2022 αντίστοιχα.

Στο Κατάρ η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη ενώ ένας νέος νόμος στη Ρωσία απαγορεύει την προώθηση του ομοφυλοφιλικού τρόπου ζωής.

H FIFA που παλεύει ενάντια στον ρατσισμό και στις διακρίσεις τώρα λοιπόν θα ασχοληθεί και με το ευαίσθητο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής επιτροπής κατά των διακρίσεων, Πιάρα Πόουαρ δήλωσε για το θέμα: «Η ομάδα εργασίας ασχολείται με φυλετικά θέματα, αρκετά σωστά και πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει σκέψη για την ομοφοβία και άλλα θέματα διακρίσεων.

Το Κατάρ είναι μια από τις λίγες χώρες που η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη ενώ υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις σχετικά με τον νέο νόμο της Ρωσίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Πόουαρ.

Ο Πρόεδρος της FIFA Sepp Blatter, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες, είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις το 2011, όταν είχε πει οτι οι gay άνθρωποι θα πρέπει να «απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα» κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Piara, ο διευθυντής του «Ποδόσφαιρο κατά του Ρατσισμού» στην Ευρώπη μαζί με την πρώην πρόεδρο David Bernstein, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα σε μια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

«Το Κατάρ είναι μία από τις λίγες χώρες όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη και υπάρχουν επίσης μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά το νέο νόμο στη Ρωσία σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε.

“Το Κατάρ επιθυμεί να φιλοξενήσει το τουρνουά κατά την έναρξη μιας νέας δεκαετίας, και θα θέλουν να παρουσιάσουν ένα διεθνώς φιλόξενο πρόσωπο και με τη βοήθεια της FIFA που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι δυνατό να έρθουν σε συμφωνία με τον υπόλοιπο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων χωρών του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής και να αλλάξει το νόμο για την ομοφυλοφιλία.

“Αυτά είναι θέματα δικαιωμάτων των πολιτών, αφορούν τους οπαδούς και τους παίκτες όλων των φυλών, θρησκειών και σεξουαλικότητας και πρέπει να αισθάνονται άνετα με τη συμμετοχή τους στα Παγκόσμια Κύπελλα τόσο στη Ρωσία όσο και το Κατάρ. Πρόκειται να είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ποδόσφαιρο γίνεται το όχημα για την κοινωνική αλλαγή. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. “

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!