New Mexico: Ένα βήμα πιο κοντά στους ομοφυλοφιλικούς γάμους

29/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πάντα το επιχείρημα όσων αντιτίθενται στους ομοφυλοφιλικούς γάμους, έχει να κάνει με το ότι η γαμήλια ένωση αφορά έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Οι νόμοι όμως (κυρίως στις Η.Π.Α) δεν ανέφεραν περιορισμούς σεξουαλικού προσανατολισμού, τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 90’, όταν οι ισχυρές αντί-gay δυνάμεις του κόσμου άσκησαν αρκετές πιέσεις, ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι γάμος εννοείται μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Τον τελευταίο καιρό όμως, μια μικρή αλλά αναπτυσσόμενη ομάδα υποστηρικτών του ομοφυλοφιλικού γάμου, κατάφεραν να νομιμοποιήσουν την επιλογή τους να παντρευτούν τον σύντροφο τους.

Πρόσφατο παράδειγμα η πολιτεία του New Mexico, η οποία από την περασμένη εβδομάδα αναγνωρίζει (σε ορισμένες κομητείες) τις gay γαμήλιες ενώσεις. Για το λόγο αυτό και ο δικαστής Alan Malott συνέστησε στην κρατική υπηρεσία να αρχίσει την χορήγηση γαμήλιων διπλωμάτων στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο εν λόγω δικαστής έπρεπε μόνο να διατάξει την αναγνώριση, στο πιστοποιητικό θανάτου μιας άτυχης γυναίκας από τη Santa Fe, του γάμου της με την επί χρόνια σύντροφο της.

Ο ίδιος έκανε ένα βήμα παραπάνω και ανακοίνωσε ότι ο κανονισμός του New Mexico απαγορεύει πλέον τη διάκριση στον γάμο. Η Αμερικάνικη Ένωση Πολιτικών ελευθεριών της πολιτείας σχολίασε την απόφαση αυτή «μνημειώδη».

Οι κομητείες που χορήγησαν ή σκοπεύουν να χορηγήσουν τα πιστοποιητικά γάμου είναι αυτή της Valencia, της Santa Fe, της Dona Anna, του Bernalillo και του San Miguel.

Δυστυχώς η δικαστική αυτή επιταγή δεν ακολουθείται από όλα τα κομμάτια του New Mexico και το πολιτικό παιχνίδι από εδώ και πέρα φαίνεται να είναι καυτό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!