«Πιο ευτυχισμένα τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών»

22/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς ζουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή σε σχέση με αυτά που μεγαλώνουν σε μια συμβατική οικογένεια.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη άποψη ότι τα παιδιά τα πάνε καλύτερα σε ένα ετεροφυλόφιλο περιβάλλον.

Ο Dr. Simon Crouch, υπεύθυνος για την έρευνα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές και αναχρονιστικές αντιλήψεις που σχετίζονται με το θεσμό της οικογένειας. Ο Dr. Crouch, ομοφυλόφιλος και ο ίδιος, είναι πατέρας 2 παιδιών.

«Η έρευνα μας δεν υποστηρίζει τις απόψεις αυτές. Υπάρχουν πολλές οικογένειες ομοφυλόφιλων στις οποίες δεν υπάρχει η μητρική φιγούρα ή η πατρική και τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ καλά».

Η έρευνα που σχετίζεται με την υγεία των παιδιών στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, συγκέντρωσε δεδομένα για την φυσική, νοητική και κοινωνική ζωή περισσότερων από 500 παιδιών, ηλικίας 5-17 ετών, που “προέρχονται” από ομοφυλόφιλους και αμφιφιλόφιλους γονείς.

Το 80% των γονιών που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο ήταν γυναίκες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θέλουν τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να μην διαφοροποιούνται από αυτά των ετεροφυλόφιλων σε θέματα νοητικής υγείας.

Αντίθετα, σημειώνουν υψηλότερο σκορ σε θέματα οικογενειακής συνοχής και φυσικής κατάστασης.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα παιδιά αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συνθήκες διάκρισης, εξ αιτίας της σεξουαλικότητας των γονιών τους. Προς το παρόν η έρευνα δεν αναλύει τα αποτελέσματα αυτής της διαπίστωσης, κάτι όμως που θα κάνει στα επόμενα στάδια.

«Μία από τις υποθέσεις μας είναι ότι αυτή η εμπειρία της διάκρισης έχει αντίκτυπο στην υγεία και στην ανατροφή των παιδιών», υποστήριξε ο Dr. Crouch.

Η απόφαση του, πάντως, να αναλάβει την εν λόγω έρευνα, υποστηρίχθηκε τόσο από τους υποστηρικτές όσο και από τους επικριτές του «ισότιμου γάμου», ενώ τα αποτελέσματα της έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις στην Αυστραλία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!