The Hunger Games… η νέα λογοτεχνική μανία

31/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Δεν είναι και λίγο να σε βάζουν στην ίδια κατηγορία με την Στέφανι Μέγιερ, τη συγγραφέα του Twilight ή ακόμη περισσότερο με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, την συγγραφέα των 7 βιβλίων Χάρι Πότερ.

Η Σούζαν Κόλινς, όμως, έχει καταφέρει τα τελευταία δυο χρόνια να γίνει το νέο μεγάλο όνομα στη λογοτεχνία του φανταστικού, με την τριλογία της, The Hunger Games (Αγώνες Πείνας).

Τα βιβλία της φιγουράρουν στις πρώτες λίστες των ευυπόληπτων σε αρκετές χώρες. Έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πλατύπους, τον εκδοτικό οίκο που μας γνώρισε την Μέγιερς και το Twilight.

Όπως με κάθε λογοτεχνική επιτυχία, η μεταφορά τους στον κινηματογράφο είναι ήδη στα σκαριά, με την Lionsgate, το studio που προνόησε και αγόρασε τα δικαιώματα, να προετοιμάζει αυτό το διάστημα την πρώτη από τις τρεις ταινίες.

Η πρωταγωνίστρια έχει ήδη βρεθεί και δεν είναι άλλη από την υποψήφια για Όσκαρ, Τζένιφερ Λόρενς, πρωταγωνίστρια στην “Καρδιά του Χειμώνα”, που προβάλλεται αυτό τον καιρό στις ελληνικές αίθουσες (όσοι δεν την έχετε δει, τρέξτε). Η Λόρενς που θα υποδυθεί την Κάτνις Έβερντιν, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα του αμερικάνικου σινεμά, ενώ σε λίγο καιρό θα την δούμε και στο πρίκουελ των κινηματογραφικών X-Men, το “X-Men: First Class”.

Για τους υπόλοιπους βασικούς ρόλους των Hunger Games, όπως ο Πίτα Μέλαρκ, η Ρου και ο Γκέιλ, η αναζήτηση συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής, όμως, για το ρόλο του Πίτα ακούγονται τα ονόματα του Τζος Χάτσερσον (“Τα Παιδιά είναι Εντάξει”) και του Χάντερ Πάρις από το τηλεοπτικό “Weeds”.

Πληροφορίες για τις ελληνική έκδοση των βιβλίων θα βρείτε στο παρακάτω link hungergames.platypus.gr, ενώ για όσους τα καταφέρνετε και με τo αγγλικό κείμενο, τα βιβλία θα τα βρείτε σε οικονομικότερες τιμές στο διαδίκτυο, αλλά και στα δικά μας Public, Παπασωτηρίου κλπ.


Η σύνοψη του Πρώτου Βιβλίου: Αγώνες Πείνας

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Η αναγνωρισμένη Σούζαν Κόλινς μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ’ αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ.
ΗΤΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ.




Δες και αυτό!