Μ. Βρετανία: ΗΙV ρίσκο για τους gay άνδρες που «μοιράζονται» βελόνες

09/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η αύξηση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, στον αριθμό των ομοφυλόφιλων ατόμων, οι οποίοι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών με ένεση, μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με τον βρετανικό Εθνικό Οργανισμό για το AIDS (NAT), σε σημαντική αύξηση κρουσμάτων του ιού HIV.

Η έκθεση του οργανισμού θέλει τους ομοφυλόφιλους άνδρες να κάνουν χρήση όλο και περισσότερων ναρκωτικών ουσιών (crystal meth, mephedrone, GHB/GBL), μοιράζοντας πολλές φορές την ίδια βελόνα, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Τον Μάρτιο ο ΝΑΤ κάλεσε τις αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας, να λάβουν περισσότερα μέτρα για το πρόβλημα αυτό.

Σε ένα κέντρο αποθεραπείας ναρκωτικών στο Λονδίνο, το 85% των ομοφυλόφιλων ανδρών «χρησιμοποιούν» περισσότερα από 3 είδη ουσιών, όταν το 2005 το ποσοστό αυτό περιοριζόταν στο 3%,

Ο Υusef Azad, διευθυντής πολιτικής και υπεύθυνος εκστρατείας του ΝΑΤ, δηλώνει: « Προς το παρών έχουμε αποτύχει να λύσουμε το πρόβλημα των gay ανδρών με τα ναρκωτικά και το ασφαλές sex. Υπάρχουν πολύ λίγες υπηρεσίες που καταλαβαίνουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και είναι όλες πολύ ταλαιπωρημένες. Χρειαζόμαστε φάρμακα και υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας που θα δουλέψουν μαζί για τις ανάγκες των gay ανδρών, ώστε να μειώσουμε την εξάπλωση του HIV και της Ηπατίτιδας C.»

Η έκθεση σημειώνει επίσης, την αύξηση των ενέσεων που στοχεύουν στην βελτίωση της εικόνας και περιέχουν στεροειδή και ουσίες μαυρίσματος. Ο ΝΑΤ προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα για μια μεγάλη αύξηση εμφάνισης του HIV ιού, καθώς πολλοί χρήστες δεν κατανοούν τους κινδύνους που υπάρχουν.

Ο Yusef Azad, προσθέτει: «Το 2010 μόλις το 45% του πληθυσμού της Αγγλίας γνώριζε ότι ο HIV μπορεί να μεταφερθεί μέσω βελόνας. Εάν οι νεότερες κοινωνίες συνεχίσουν να «τρυπιούνται» με ναρκωτικά, είναι αναγκαία η προώθηση μιας εκστρατείας υγείας που θα περάσει τα σωστά μηνύματα. Αλλιώς θα υπάρξει μια νέα και διευρυμένη εξάπλωση του HIV και της Ηπατίτιδας Β και C.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!