Ολλανδία: η εθνική ποδοσφαίρου στο gay pride του Άμστερνταμ

08/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα της Ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι, ο πρόεδρος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ μαζί με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών των “Οράνιε” θα συμμετέχουν στο «gay parade» που θα γίνει στο Άμστερνταμ στις 3 Αυγούστου. Οι παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Φαν Γκάαλ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί αλλά σίγουρα θα είναι αρκετοί αφού έχουν κανονίσει να έχουν το δικό τους άρμα στην παρέλαση.

Με την κίνησή τους αυτή οι διεθνείς θέλουν να εκφράσουν την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά τη συμπεριφορά αλλά και τα δικαιώματα των gay. Μάλιστα, ο Φαν Γκάαλ είπε για την απόφαση του αυτή “Προπονητές και παίκτες θα αποδείξουν πως ο κόσμος μας είναι ένα ανοιχτό και ασφαλές περιβάλλον, όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του”.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση,η πρόεδρος του ιδρύματος «Pro Gay» , Ιρένα Χέμελαρ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της και δήλωσε: «Είναι ορόσημο. Ένα άρμα με προπονητές και παίκτες είναι μια έμπνευση συνολικά για το ποδόσφαιρο και για την παρέλαση του Άμστερνταμ».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!