O Josh Cavallo καλεί τον David Beckham να «μιλήσει ανοιχτά» ενάντια στο Κατάρ

14/10/2022
από

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής, Josh Cavallo, κάλεσε τον David Beckham να «μιλήσει» εναντίον του Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ της FIFA, που θα διεξαχθεί φέτος.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρόκειται να διεξαχθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και τιμωρείται με φυλάκιση, έως τρία χρόνια ή θάνατο, σύμφωνα με το νόμο της Σαρία.

Ο Cavallo, ο οποίος έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι παίκτης στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου, όταν έκανε coming out τον περασμένο Οκτώβριο, μίλησε στο Attitude με αφορμή την παρουσία του, στο κόκκινο χαλί των βραβείων Virgin Atlantic Attitude 2022.

Συζητώντας την προωθητική συμφωνία του David Beckham με το Κατάρ ενόψει των αγώνων, για την οποία ο πρώην παίκτης της Αγγλίας δέχθηκε επιθέσεις, ο Cavallo είπε ότι, «Ελπίζω απλώς, ότι θα συνεχίσει να είναι σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας».

Υποδεικνύοντας τους αυστηρούς νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ του Κατάρ, ο Cavallo προσθέτει ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή για εμάς», προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε όσο περισσότερους συμμάχους και υποστήριξη μπορούμε.»

Ερωτηθείς ποιο θα ήταν το μήνυμά του στον Beckham , ο παίκτης της Αδελαΐδας είπε:

«Τον χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε να μιλήσεις. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουν ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά, τότε το καταλαβαίνεις. Όταν κανείς στην οικογένεια, ή κανένας με τον οποίο έχεις συγγένεια, δεν ανήκει σ’ αυτήν την ομάδα, είναι πιο δύσκολο να το καταλάβεις. Επομένως, είναι σημαντικό τα πρότυπα, όπως ο ίδιος ο Beckham, με το κοινό που μπορεί να προσεγγίσει, να είναι ξεκάθαρα ότι έχει μια άποψη σ’ αυτό το θέμα.»

Αργότερα, καθώς παρέλαβε το βραβείο του για τον Άνδρα της Χρονιάς, ο Cavallo είπε ότι «η δουλειά που χρειάζεται ακόμη να γίνει είναι τεράστια. Για πολλούς, το να βγουν και να ζήσουν με ειλικρίνεια την αλήθεια τους, θα τους θέσει σε κίνδυνο, είναι επικίνδυνο. Ακόμα και θανατηφόρο.» 

https://avmag.gr/318434/oneireyomai-tin-imera-poy-enas-gkei-paiktis-den-tha-einai-protoselido/

https://avmag.gr/317546/o-nteivint-mpekam-egine-dystychos-to-prosopo-toy-omofovikoy-katar/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!