85 κράτη στηρίζουν τα ΛΟΑΤ ανθρώπινα δικαιώματα

28/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

85 έθνη υπέγραψαν μια υπέρ της ΛΟΑΤ κοινότητος δήλωση που διαβάστηκε από τον αντιπρόσωπο της Κολομβίας στο Συμβούλιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 22 Μαρτίου.

 Η δήλωση μεταξύ άλλων έλεγε «εκφράζουμε την ανησυχία στα συνεχή στοιχεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων βασισμένων στο σεξουαλικό προσανατολισμό και γεννετήσια ταυτότητα και καλούμε τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για τις παραβιάσεις και τις πράξεις βίας, τις εγκληματικες κυρώσεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της γεννετήσιας ταυτότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού» και συνέχιζε « Η σημερινή δήλωση εχει την υποστήριξη της μεγαλύτερης ομάδας χωρών

Τα έθνη που υπέγραψαν τη δήλωση είναι Αλβανία, Ανδόρα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βολιβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Κούβα, Κύπρος, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Δομίνικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός, Ελ Σαλβαδόρ, Εσθονία, Φίτζι, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νησιά Μάρσαλ, Μεξικό, Μικρονησία, Μονακό, Μογγολία, Μαυροβούνιο, Ναούρου, Νεπάλ, Κάτω Χώρες, Νέα Ζηλανδία, Νικαράγουα, Νορβηγία, Παλάου, Παναμάς, Παραγουάη, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρουάντα, Σαμόα, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σιέρα Λεόνε, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τιμόρ-Leste, Τουβαλού, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ουρουγουάη, Βανουάτου, Βενεζουέλα, και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( FYROM ).

Ο αντιπρόσωπος της Νιγηρίας, μίλησε ενάντια στη δήλωση. Ο αντιπρόσωπος είπε ότι οι όροι ” σεξουαλικός προσανατολισμός” και ” γεννετήσια ταυτότητα” είναι όροι απροσδιόριστοι, μίλησε για το Θεό, και οτι για να γίνει ένα παιδί χρειάζεται ένας άνδρας και μια. Στο τέλος, είπε ότι οι νόμοι που ποινικοποιούν το σεξουαλικό προσανατολισμό πρέπει συνεχίσουν να υπάρχουν. Το Πακιστάν μίλησε επίσης ενάντια στη δήλωση εξ ονόματος μιας επίσημης ομάδας 57 μουσουλμανικών εθνών. Η Ρωσία αντέταξε τη δήλωση, επίσης, λέγοντας ότι απορρίπτει τη διάκριση και τη βία κατά των ΛΟΑΤ ανθρώπων αλλά πρέπει να επιτραπεί για να περιορίσει τα δικαιώματα για λόγους δημόσιας ηθικής.

Το Συμβούλιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι διακυβερνητικό σώμα μέσα στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών με πάνω από 47 έθνη τα οποία έχουν ως στόχο να ενισχυθούν και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!