Sir Ian McKellen: Δόθηκε το όνομά του σε θέατρο του Εδιμβούργου

03/10/2022
από
Ian McKellen
Ian McKellen

Ο 83χρονος αξιότιμος ηθοποιός, Sir Ian McKellen, είχε την τιμή να δώσει το όνομά του στον χώρο 300 θέσεων, στο Saint Stephens, στη σκωτσέζικη πρωτεύουσα, μετά την ερμηνεία του στον Άμλετ, μαζί με το Μπαλέτο του Φεστιβάλ Εδιμβούργου, στο Edinburgh Fringe του 2022.

Η παράσταση είδε τον McKellen να μοιράζεται τον ρόλο του πρωταγωνιστή με τον πρώτο χορευτή Johan Christensen, καθώς ο ηθοποιός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών απήγγειλε τις διάσημες ομιλίες και τους μονόλογους του Άμλετ.

Αυτόν τον Άμλετ, τον οποίο σκηνοθέτησε και χορογραφούσε ο Peter Schaufuss, και τον είδαν 13.000 άτομα, που έσπασαν το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Fringe, και η παράσταση ονομάστηκε «Καλύτερη Παράσταση στο Fringe από το Theater Weekly».

Η παραγωγή χρησιμοποίησε το Ashton Hall στο Saint Stephens, έναν νέο χώρο στο Εδιμβούργο.

Ο Sir Ian McKellen μετά την ανακοίνωση για την ονομασία του νέου χώρου δήλωσε:

“Η μοναδική συμβολή του Peter Schaufuss στην πολιτιστική ζωή του Εδιμβούργου, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ετήσιο φεστιβάλ, ενισχύεται τώρα από το νέο του θέατρο στο St Stephens. Είναι τιμή μου που θα φέρει το όνομά μου.”

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Peter Schaufuss δήλωσε με τη σειρά του:

 «Από τότε που τελείωσε το Fringe, δημιουργήσαμε ένα δεύτερο θέατρο 300 θέσεων κάτω από το Ashton Hall, στο St. Stephens και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Ian αποδέχτηκε την προσφορά μας να ονομάσουμε τον χώρο προς τιμήν του – Ο Ian McKellen Θέατρο στο St Stephens».

Επαινώντας τον McKellen ως «τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του», ο Schaufuss συνεχίζει λέγοντας ότι «ήμασταν ενθουσιασμένοι που τον είχαμε να ηγηθεί της εταιρείας μας» και “χάρη στη συμμετοχή του, ήμασταν η μόνη γνήσια sold-out επιτυχία του Fringe – πουλήσαμε κάθε εισιτήριο σε κάθε παράσταση.”

Και συνεχίζει: “Οδήγησε γενναιόδωρα την εταιρεία μας σε κάθε παράσταση του Άμλετ, ώστε τα καπέλα που φορούσε δημοπρατήθηκαν μετά το σόου, συγκεντρώνοντας 12.000 λίρες για να στηρίξει ένα ταμείο υποτροφίας, που φέρει το όνομά του, και που τώρα θα βοηθήσει μελλοντικούς νέους φοιτητές χορού στο Edinburgh Festival Ballet School. Σήμερα, η ενασχόλησή του με την εταιρεία μας θα συνεχιστεί σε αυτόν τον νέο χώρο παραστάσεων, για όλη τη διάρκεια του έτους, για τη Σκωτία.”




Δες και αυτό!