ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Πλεύρης περνά αποσπασματικά και όχι μαζικά τα διαχρονικά αιτήματα της Κοινωνίας των Πολιτών

30/09/2022
από
Την υπερψήφιση της θέσπισης διάθεσης της προφυλακτικής αγωγής PreP για τον HIV στη χώρα μας σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”.

Η ανακοίνωση

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζοντας τη θέσπιση διάθεσης της προφυλακτικής αγωγής PreP για τον HIV στη χώρα μας, δηλώνει το παρών σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Υγείας. Ως ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, πιστεύουμε πως η Πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να παρέχει στους πολίτες τα μέγιστα για να επιτυγχάνεται η πρόληψη, εκτός από μια αποτελεσματική και ολοκληρώμενη αντιμετώπιση του ιού HIV μετά την έκθεση σε αυτόν.

Ωστόσο, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ότι ο κ. Πλεύρης επιλέγει να περνά αποσπασματικά και μεμονωμένα τροπολογίες που αποτελούν διαχρονικά αιτήματα της Κοινωνίας των Πολιτών και δεν τα θεσπίζει μαζικά, όπως αυτά έχουν ήδη προβλεφθεί και από την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, δίνοντας την εντύπωση πως ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα αντιμετωπίζονται ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα από την Κυβέρνηση.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!