Ian McKellen: Υπερασπίζεται τους στρέιτ ηθοποιούς που παίζουν γκέι ρόλους

29/09/2022
από
Ian McKellen
Ian McKellen

Ο Sir Ian McKellen υπερασπίστηκε τους στρέιτ ηθοποιούς, που παίζουν γκέι ρόλους, στην 25η επέτειο της ταινίας Bent για το Ολοκαύτωμα, στο BFI Southbank στο Λονδίνο.

Η ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Ian McKellen, ακολουθεί μια ομάδα γκέι ανδρών, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δίωξη, στη ναζιστική Γερμανία, προτού σταλούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.

Με αφορμή την επέτειο του δράματος του 1997, ο σκηνοθέτης Sean Mathias, ο θεατρικός συγγραφέας Martin Sherman, και ο McKellen – που έπαιξε τον θείο Freddie στην ταινία – συμμετείχαν σε ένα Q&A, συζητώντας την προσαρμογή του έργου στη μεγάλη οθόνη.

«Τίποτα κακό με αυτήν την ερμηνεία», είπε -μεταξύ άλλων- ο Ian McKellen στο κοινό, αναφερόμενος στη συγκινητική ερμηνεία του Clive Owen (στρέιτ ηθοποιός), στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μαξ.

«Για όσους από εσάς πιστεύετε ότι μόνο οι γκέι πρέπει να επιτρέπεται να παίζουν γκέι ρόλου.»

Ο McKellen πρόσθεσε ότι έπαιξε τον ρόλο του Μαξ στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1979, ενώ ο ίδιος ήταν ακόμα στη ντουλάπα -αν και είχε σχέση με τον Mathias εκείνη την εποχή- και το έργο και η επακόλουθη κινηματογραφική μεταφορά «εκπαίδευσαν τον κόσμο.» 

«Η ιστορία είναι τόσο σημαντική για μένα και για τόσους πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου και για τους ανθρώπους που την είδαν», είπε

Μιλώντας για τη συνάφεια του Bent με το σημερινό πολιτιστικό ΛΟΑΤΚΙ+ τοπίο, ο Mathias μίλησε για τη σημασία που έχει, η κουήρ νεολαία να έχει γνώση της ιστορίας που προηγήθηκε.

Τόνισε, ότι πριν από το έργο και την κινηματογραφική του μεταφορά, πολλά μέλη του κοινού εκείνη την εποχή δεν πίστευαν ότι οι γκέι είχαν διωχθεί στη ναζιστική Γερμανία και χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι το κουήρ κίνημα της απελευθέρωσης, στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, για να αποκαλυφθεί αυτό το φρικτό κομμάτι της ιστορίας.

«Ήταν μια τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία της ταινίας», πρόσθεσε ο Mathias.

«Είναι ένα κομμάτι μυθοπλασίας, αλλά βασίζεται σε κάτι που συνέβη στη ζωή μας, στη ζωή των γονιών, και των παππούδων μας, είναι ένα φρικτό βάρος. Ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας που κυριολεκτικά καταρρίφθηκε.»

Το Bent είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο Amazon Prime και στο Roku.




Δες και αυτό!