Αγαπητοί στρέιτ, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να σας περνάνε για γκέι

26/09/2022
Αρκετά συχνά διαβάζω συνεντεύξεις, σχόλια ή αναρτήσεις (στρέιτ) ανδρών που μιλούν για περιστατικά, στα οποία κάποιος τους αναγνώρισε ως γκέι επειδή φορούσαν κάποιο έντονο χρώμα ή είχαν βαμμένο το μαλλί τους.

Όπως για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος Σπύρος Λάμπρου, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real Life μίλησε για ένα περιστατικό που κάποιος τον πέρασε για γκέι λόγω των κόκκινων γυαλιών που φορούσε ή ο Good Job Nikki που σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως το μπλε μαλλί του κάνει αρκετούς να τον θεωρούν γκέι.

Όσο όμως κι αν θέλω να φωνάξω ότι η έκφραση φύλου καμία σχέση δεν έχει με τη σεξουαλική μας ταυτότητα αλλά με τον τρόπο έκφρασή μας, δεν σας κρύβω ότι ενοχλούμαι ιδιαίτερα και με αυτούς που αντιμετωπίζουν ως αρνητικό το ότι κάποιος τους αναγνώρισε ως γκέι και προβάλλονται.

Δεν υπάρχει, ωστόσο, τίποτα κακό στο να είναι κάποιος γκέι, άρα και κανένας λόγος για να νιώσει κάποιος ότι προσβάλλεται.

Γι΄αυτό και την επόμενη φορά που τύχει κάποιος να σας περάσει για γκέι (ενώ δεν ισχύει), μην προσβληθείτε και μην το κάνετε θέμα. Αν τώρα θέλετε να το κάνετε, μην πείτε στη διαδικασία να μας εξηγήσετε αν είστε ή όχι (γκέι). Δεν έχει καμία σημασία. Αρκεστείτε στο πόσο χαζό είναι που ακόμη και σήμερα ο κόσμος χρησιμοποιεί στερεότυπα για να αναγνωρίσει συγκεκριμένες σεξουαλικές ταυτότητες.

Πιστέψτε με, αρκεί!

Bonus Track

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!