Πόση άλλη τρανσφοβία πρέπει να αντέξει η Πάολα Ρεβενιώτη

22/09/2022
Για την τρανσφοβική συμπεριφορά που δέχθηκε από πελάτισσα των Hondos Center στην Ομόνοια, μίλησε η Πάολα Ρεβενιώτη

Η ίδια γνωστοποίησε το περιστατικό μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, τονίζοντας ότι ούτε οι υπάλληλοι του καταστήματος έκαναν τίποτα για να την προστατέψουν από την κακοποιητική συμπεριφορά.

Η ανάρτηση της Πάολας

Καλησπέρα σας ένα δεύτερο περιστατικό που με εκνεύρισε αφόρητα και πήγα σπίτι μου γεμάτα νεύρα έγινε εχθές το απόγευμα στο ισόγειο του Hondos Center στην Ομόνοια, εκεί που πουλάνε κοσμήματα και διάφορα άλλα.

Πήγα μέσα για να αγοράσω που σπάνια φοράω κοσμήματα ένα Φο μπιζου με μικρά ψεύτικα μαργαριτάρια πού να είναι ακριβώς γύρω γύρω από το λαιμό κάπως χαλαρά και χωρίς να κρέμεται στο λαιμό. Πραγματικά βρήκα ένα πολύ όμορφο και στον καθρέφτη που είχε το κατάστημα το έβαλα στο λαιμό μου για να δω αν είναι χαλαρό και δεν με στενεύει και ξαφνικά κοιτάω στον καθρέφτη και βλέπω μία πελάτισσα, μία κοντόστουπα κακοντυμένη να με δείχνουν και να γελάνε ειρωνικά. Γυρνάω εγώ και τους λέω “υπάρχει κάποιο πρόβλημα κυρίες μου;”. Δεν μιλάνε ούτε οι υπάλληλοι ούτε η πελάτισσα, και στα ξαφνικά αρχίζει η πελάτισσα να μου φωνάζει “εσύ έχεις πρόβλημα που δεν ξέρεις τι είσαι και τα κόμπλεξ σου τα βγάζεις σε μας με τέτοιο θράσος”. Κράτησα την ψυχραιμία μου δεν της απάντησα και απευθύνθηκα στις γυναίκες υπαλλήλους του hondos: “Κυρίες μου ήρθα να ψωνίσω με προσβάλλετε και όχι μόνο αυτό αλλά δεν με προστατεύετε και από τη ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον μου μέσα στο κατάστημά σας”.

Η πελάτισσα άρχισε πάλι να μιλάει υποτιμητικά και να λέει “γυναίκα δεν θα γίνεις ποτέ” και κάτι τέτοια. “Ψυχραιμία” λέω Πάολα”, γιατί όταν χάσω την ψυχραιμία μου δεν μπορείτε να φανταστείτε τη κινητή βόμβα γίνομαι. Εν τω μεταξύ με την κάρτα μου είχα πληρώσει το κόσμημα, απευθύνομαι προς τις πωλήτριες του hondos και λέω “μα είναι δυνατόν να μη με προστατεύετε από την επίθεση που δέχομαι μπροστά στα μάτια σας και να μη μιλάτε;”. Τσιμουδιά αυτές, κάτι ψελισανε δεν κατάλαβα, και για να μη βάλω τις φωνές και κάνω κακό και στον εαυτό μου απαίτησα να ακυρώσουν την αγορά που έκανα και τους επέστρεψα αυτό που είχα αγοράσει.

Για πέστε μου βρε παιδιά γιατί τώρα τελευταία συναντάω μεγάλη αγένεια κάτι που στο παρελθόν όσο και να μην το καταλαβαίνετε μερικοί δεν την είχα τουλάχιστον σε τέτοια περιστατικά, πώς μπορείς να αντιδράσεις όταν ανά πάσα στιγμή μπορεί ο κάθε ένας ηλίθιος ρατσιστής σου επιτίθεται σε πολυκατάστημα και να μην σε προστατεύει κανένας και όχι μόνο αυτό να μην ψελλίσουν ούτε ένα συγνώμη.

Περιττό να σας πω ότι μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου με μεγάλη δυσκολία συγκράτησα τα νεύρα μου και μου χάλασαν όλη τη διάθεση. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πολιτισμένη χώρα και οι υπάλληλοι θα είχανε βρει τον μπελά τους, και θα είχαν διώξει αυτήν την πελάτισσα που επιτίθεται σε ανθρώπους μέσα στο πολυκατάστημα.

Πριν λίγες μέρες η Πάολα είχε καταγγείλει ακόμα ένα τρανσφοβικό περιστατικό που βίωσε σε σούπερ μάρκετ, στον Σταθμό Λαρίσης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!