Δεκατρείς βίντατζ γκέι φωτογραφίες από τα τέλη του 19ου αιώνα

22/09/2022
από
βίντατζ γκέι φωτογραφίες
βίντατζ γκέι φωτογραφίες

Αυτές οι φωτογραφίες, από τη συλλογή της Walter Reuben Inc., απεικονίζουν ομόφυλα ζευγάρια και παρέες, που εκφράζουν στοργή, αγάπη, έρωτα, φιλία, και άλλες μορφές οικειότητας. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αποτελείται από φωτογραφίες που χρονολογούνται γύρω στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

«Στις φωτογραφίες έχει κανείς την αίσθηση ότι τα πρόσωπα είναι πολύ χαλαρά και οικεία μεταξύ τους», αναφέρει ο επιμελητής Reuben. «Η γλώσσα του σώματός τους, το ντύσιμό τους και η θέση τους εμφανίζουν ενδείξεις οικειότητας στις περισσότερες περιπτώσεις. Καθώς πολλές εικόνες είναι από μια περίοδο, στην οποία η φωτογραφία δεν ήταν συνηθισμένη, το ότι αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να φωτογραφηθούν μαζί, σε επίσημες φωτογραφίες, και σε καρτ ποστάλ, υποδηλώνει ότι είναι ζευγάρια, που επιθυμούν να γιορτάσουν την ένωσή τους». 

Μερικές από τις καρτ-ποστάλ απευθύνονται σε μέλη της οικογένειας, που πιθανότατα αποδέχονταν πλήρως τα ζευγάρια, σημειώνει ο Reuben. Αρκετές από τις πρώτες ειλικρινείς λήψεις είναι από την εποχή της επέκτασης προς τα δυτικά, όταν οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν άνδρες. Ελλείψει γυναικών, στράφηκαν μεταξύ τους για συντροφιά. Οι περασμένοι αιώνες «ήταν ίσως πιο ρευστοί σεξουαλικά από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, αργότερα άρχισε να εμφανίζεται το στίγμα», καταλήγει ο επιμελητής.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!