Helsinki Pride : Το antivirus ήταν εκεί

29/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Όπως κἀθε χρόνο έτσι και φέτος η πρωτεύουσα της Φινλανδίας , φιλοξενεί την ετήσια εβδομάδα υπερυφάνειας, το Helsinki Pride Week, από τις 24 εώς τις 30 Ιουνίου 2013.Το antivirus ήταν στο φετινό pride .

Το Φινλανδικό pride διαφέρει από όσα έχω παραβρεθεί μέχρι σήμερα, της Αθήνας, του Παρισιού, του Μονπελιέ και άλλων Ευρωπαικών πόλεων. Το κλίμα είναι λιγότερο ακτιβιστικό αλλά διατηρώντας τον ακτιβιστικό του χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό τραπέζι διαλόγου, με κεντρικές συζητήσεις και εκδηλώσεις που διαρκούν όλη την εβδομάδα.

Το pride στο Ελσίνκι είναι οικογενειακό θα μπορούσα να πω. Οικογένειες με παιδιά, μεγάλες παρέες, πλήθος κόσμου, ξεκινά από την κεντρική πλατεία Senaatintori και καταλήγει σε ένα από τα μεγάλα πάρκα της πόλης το Hakasalmi που όλοι και όλες κάνουν ένα τεράστιο πολύχρωμο πικ-νικ.

Στη Φινλανδία η ισότητα είναι δεδομένη. Το γεγονός ότι η κοινωνία δε θα αμφισβητήσει ή σχολιάσει, δίνει στο pride αυτό τον οικογενειακό χαρακτήρα. Προσωπικά θα σας πω ότι ήταν ένα ξεχωριστό pride και μου άρεσε. Άλλωστε η πόλη εδώ και μια εβδομάδα έχει χιλιάδες τουρίστες, τα μαγαζιά έχουν πάρτυ κάθε βράδυ, το δημαρχείο έχει στολιστεί με rainbow σημαίες όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη φετινή παρέλαση πήραν μέρος 7.000 άτομα , μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρέσβης στη Φινλανδία Bruce Oreck, ο υπουργός αθλητισμού και πολιτισμού Paavo Arhinmäki και πολλοί άλλοι.

Ταυτότητα

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα και τα ρολόγια.

Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος από το τεύχος 33. 

Κατοικεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!