Σιγκαπούρη: Αποποινικοποίησε το γκέι σεξ | Όχι τις γκέι ταινίες 

02/09/2022
από
Lightyear
Lightyear

Ο Πρωθυπουργός Lee Hsien Loong ανακοίνωσε το τέλος του Τμήματος 377A στην τηλεόραση την Κυριακή, λέγοντας ότι θα ευθυγραμμίσει τα νομικά συστήματα της Σιγκαπούρης με τα «τρέχοντα κοινωνικά ήθη και ελπίζω να προσφέρει κάποια ανακούφιση στους ομοφυλόφιλους Σιγκαπούρη». 

 Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Lee είπε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει, επίσης, τους ισχύοντες νόμους, που ορίζουν τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. 

Αυτό το ναι μεν αλλά του πρωθυπουργού αποτυπώνεται τώρα στους περιορισμούς όσον αφορά στις προβολές των ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών στην χώρα. 

Είναι ένα βήμα μπροστά, κι ένα βήμα πίσω για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Σιγκαπούρη. 

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι θα καταργήσει το Άρθρο 377Α του Ποινικού Κώδικα, έναν νόμο που ποινικοποιεί το σεξ μεταξύ ανδρών, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε επίσης ότι θα διπλασιάσει τους περιορισμούς για το ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο σε ταινίες που μεταδίδονται. 

 “Η MCI και η Αρχή Ανάπτυξης Μέσων Ανάπτυξης Infocomm (IMDA) ρυθμίζουν το περιεχόμενο των μέσων για να προστατεύουν το νεανικό κοινό από περιεχόμενο ακατάλληλο για την ηλικία τους και ταυτόχρονα επιτρέπουν στο ώριμο κοινό να κάνει ενημερωμένες επιλογές σε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου”, δήλωσε το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Σιγκαπούρης.  

«Η ρυθμιστική προσέγγισή μας για το περιεχόμενο πρέπει να είναι ευαίσθητη στους κοινωνικούς κανόνες και αξίες», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αναφορά από τους ισχύοντες κανόνες. Το ΛΟΑΤ περιεχόμενο πολυμέσων θα συνεχίσει να δικαιολογεί υψηλότερες ηλικιακές κλίμακες». 

 Η Σιγκαπούρη έδωσε πρόσφατα στην οικογενειακή ταινία Lightyear βαθμολογία NC16, που σημαίνει ότι δεν επιτρεπόταν να τη δουν παιδιά κάτω των 16 ετών, λόγω ενός μόνο ομόφυλου φιλιού τστην ταινία. 

«Δεδομένου ότι πρόκειται για παιδικό καρτούν, ένας σημαντικός αριθμός μελών του FCP θεώρησε ότι η ακατάλληλη η απεικόνιση ενός ομόφυλου γάμου, κάτι που δικαιολογούσε υψηλότερη βαθμολογία», δήλωσε η Cheryl Ng, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ταινιών της Αρχής Ανάπτυξης Μέσων Ανάπτυξης Infocomm. “Ακόμη και μεταξύ των μελών που ήταν πρόθυμα να εξετάσουν το ενδεχόμενο χαμηλότερης βαθμολογίας, ορισμένοι ένιωθαν άβολα που αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί να προβληθεί χωρίς επεξεργασία, σε ένα ευρύ κοινό στην Free-to-Air TV.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!