Καταγγελία και από την Proud Seniors Greece για το ICPS

26/08/2022
από
Proud Seniors Greece
Οι Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και Άνω) με σχετικό δελτίο τύπου καταγγέλουν επίσης τα “αντι-επιστημονικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που στιγματίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.”
Ο λόγος για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «ψυχοσεξουαλικής θεραπείας» ιδιωτικού κολλεγίου ICPS – College for Humanistic Sciences, που αρχικά κατήγγειλε το ΣΥΔ.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου-Καταγγελία

Καμία ανοχή σε αντι-επιστημονικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που στιγματίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Από τις απάνθρωπες θεραπείες μεταστροφης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, μέχρι την ψυχιατρικοποίηση τρανς και φυλοδιαφορετικών ανθρώπων.
Η παγκόσμια και ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει πληρώσει με αίμα και πόνο για την θέσπιση των δικαιωμάτων της. Έχοντας αντιμετώπισει εως και στην πρόσφατη ιστορίας της, δολοφονίες ατόμων της κοινότητας, μη επιστημονικές και στιγματιστικές θεωρήσεις και πρακτικές στους χώρους υγείας και τον ευρύ κοινωνικό αποκλεισμό.
Προκαλεί αποτροπιασμό στην Ελλάδα του 2022, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών να διαφημίζει στο αντικείμενο της ψυχοσεξουαλικής θεραπείας τις “διαταραχές ταυτότητας φύλου”. Μια ανύπαρκτη επιστημονικά έννοια που στιγματίζει τα διεμφυλικά άτομα ως χρηζοντα θεραπείας.
Η οργάνωση ‘ Proud Seniors Greece’ (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω) ενώνει την φωνή της με το “Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών” που ανέδειξε το θέμα, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το αντι-επιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και καλεί το Υπουργείο Υγείας να εφαρμόσει σε όλα τα επίπεδα την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που το 2018, αποδεχόμενος τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, έπαψε να συνδέει τα θέματα ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου με οποιαδήποτε “διαταραχή” (ICD-11).
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε σκοταδιστικές και στιγματιστικές πρακτικές, όταν παγκοσμίως αναγνωρίζεται ότι η ισότιμη αποδοχή είναι το πρωταρχικό ζητούμενο της προαγωγής της υγείας ενός ατόμου, για να αναζητήσει με την προσωπική ταυτότητα μια αρμονική ζωή. Μια βασική ερώτηση που αναδύεται είναι εάν το Βρετανικό πανεπιστήμιο έχει ενημερωθεί για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις του παρόχου της στην Ελλάδα και εάν τελικώς τις εγκρίνει. Να σημειωθεί ότι το Βρετανικό πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα δεν αναφέρει πουθενά τις ‘διαταραχές ταυτότητας φύλου’ και αυτό μας αποδεικνύει ότι ενδέχεται να είναι μια ελληνική “προσθήκη”.
Το πανεπιστήμιο, θα έπρεπε να εξετάσει και να πάρει θέση στις αντι-επιστημονικές αναρτήσεις του παρόχου της, το οποίο θα έπρεπε να ελέγχει. Δε θα ανεχτούμε αντι-επιστημονικές θεωρήσεις από κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών. Δεν θα γυρίσουμε στις εποχές <ομοφοβίας> και <τρανσφοβίας>.
Εκ του ΔΣ
Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και Άνω)



Δες και αυτό!