Σχέδιο outing ΛΟΑΤΚ+ μαθητριών/ών στα σχολεία της Φλόριντα

18/08/2022
από
Φλόριντα, σχέδιο outing

Σύμφωνα με νέα οδηγία, οι εκπαιδευτικοί της κομητείας Σαρασότα στη δυτική-κεντρική Φλόριντα υποχρεώνονται να κάνουν outing σε παιδιά που εμπιστευτικά τους κάνουν coming out ως ΛΟΑΤΚ+.

Η περιφέρεια κυκλοφόρησε νέες οδηγίες πριν από τη φετινή σχολική χρονιά για να ευθυγραμμιστεί με το νομοσχέδιο για τα Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση της πολιτείας, γνωστό ως νομοσχέδιο «Μην πεις γκέι» (Don’t Say Gay).

Τραγική αλλαγή

Τα παιδιά πρέπει να έχουν την άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων τους για να χρησιμοποιούν διαφορετικό όνομα και αντωνυμίες στο σχολείο, όπως αναφέρει σχετικό σημείωμα, που στάλθηκε σε εκπαιδευτικούς και διαχειριστές, σύμφωνα με το Sarasota Herald-Tribune.

Οι μαθήτριες/τές θα πρέπει να ζητήσουν την αλλαγή από το προσωπικό του σχολείου, το οποίο στη συνέχεια θα ενημερώνει τη διοίκηση και τους σχολικούς συμβούλους. Όταν η/ο γονέας ή η/ο κηδεμόνας του νεαρού ατόμου δώσει συγκατάθεση, πρέπει να έχει μια συνάντηση με την οικογένεια, την/τον σχολικό σύμβουλο και την/τον διαχειριστή για να συμπληρώσει ένα «Σχέδιο Υποστήριξης για το Φύλο.»

Εάν δε δωθεί η άδεια, τότε το νεαρό άτομο θα πρέπει να αποκαλείται με το λάθος όνομα (deadname) και να κακοποιείται με συνεχές misgendering από το προσωπικό.

«Αν μία μαθήτρια/ένας μαθητής μας πει ότι είναι ομοφυλόφιλος/η, gender questioning, τρανς, κτλ, η/ο γονέας πρέπει να ειδοποιηθεί», αναφέρει η καθοδήγηση.

Η κομητεία Sarasota περιλαμβάνει 62 σχολεία με περισσότερα από 42.000 παιδιά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Εκπαίδευσης. Η νέα πολιτική είναι μια τραγική αλλαγή από την προηγούμενη για τα ΛΟΑΤΚ+ παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, όπου τα σχολεία τότε άφηναν «τη μαθήτρια/το μαθητή -και μόνο- να μοιραστεί την ταυτότητά της/του.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της πολιτικής του 2018. Αντίθετα, αξιωματούχοι της περιοχής λένε ότι η αλλαγή έγινε για να συμμορφωθεί με το νομοσχέδιο «Μην πεις γκέι» και θα είναι υπό εξέταση για αρκετούς μήνες.

Η νέα πολιτική διχάζει την τοπική κοινότητα

Φλόριντα, σχέδιο outing
Μαϊάμι, Φλόριντα, 9 ΜΑρτίου 2022: Η Anasofia Pelaez και η Kimberly Blandon διαμαρτύρονται μπροστά από το γραφείο της γερουσιαστής της πολιτείας της Φλόριντα Ileana Garcia, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση, που ονομάστηκε νομοσχέδιο: “Μην πεις γκέις”. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από τη Γερουσία και τη Βουλή της Φλόριντα, περιορίζει το τι μπορούν να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. (Φωτογραφία από τον Joe Raedle/Getty Images)

«Η αλλαγή είναι μια νίκη για γονείς, μαθητές, δασκάλους και επιτρέπει την αποκατάσταση της ακεραιότητας των δημόσιων εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων», δήλωσε στο Sarasota Herald-Tribune, το μέλος του σχολικού συμβουλίου της Sarasota, η Bridget Ziegler.

Η Ziegler συμβούλεψε ότι τα παιδιά που υπόκεινται σε outing και που αισθάνονται ανασφαλή αναζητούν βοήθεια από αξιωματούχους της περιοχής, που αναφέρονται στο Τμήμα Παιδιών και Οικογενειών της Φλόριντα.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, όμως, Jane Goodwin, είπε ότι αντιτίθεται στη νέα πολιτική.

«Βρισκόμαστε στον γκρεμό, να μη μπορούμε να υποστηρίξουμε τις μαθήτριες/τους μαθητές όπως κάναμε στο παρελθόν, κάτι που πίστευα ότι έγινε με καλό σκοπό, με ευγενή και στοχαστικό τρόπο, με τρόπο που προστάτευε τα παιδιά και τα κρατούσε ασφαλή», δήλωσε.

Ο Κυβερνήτης, Ron DeSantis, υπέγραψε το νομοσχέδιο 1557 της Βουλής στις 28 Μαρτίου. Η νομοθεσία απαγορεύει στα δημόσια σχολεία να διδάσκουν σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου από το νηπιαγωγείο μέχρι τη 3η ή μέχρι τη 12η τάξη, εάν κριθεί «κατάλληλο για την ηλικία» από γονείς και κηδεμόνες.

Αντιδράσεις

Η αντίδραση ευτυχώς ήρθε γρήγορη. Ο Λευκός Οίκος, η Disney, διασημότητες του Χόλιγουντ, και αμέτρητες ομάδες εκστρατείας ΛΟΑΤΚ+ δικαιωμάτων κατήγγειλαν το νομοσχέδιο, για την κλοπή της παιδικής ηλικίας των κουήρ παιδιών. Ακόμη, εκφράζονται φόβοι για την ασάφεια της διατύπωσης του νομοσχεδίου, δεδομένου ότι η πολιτεία δεν έχει εκδώσει πρότυπα, για το τι ακριβώς είναι «κατάλληλο για την ηλικία».

https://avmag.gr/323615/oi-loatki-organoseis-minyoyn-ti-florinta-gia-ton-don-t-say-gay-nomo/

https://avmag.gr/328858/ipa-dekapente-politeies-ypostirizoyn-tin-agogi-kata-tis-anti-loatki-nomothesias-sti-florinta/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!