Η Νήσος Μαν θα αναθεωρήσει τους κανονισμούς αιμοδοσίας, μετά το μήνυμα του Joe Locke

17/08/2022
από
Τους κανόνες αιμοδοσίας που απαγορεύουν τη συμμετοχή γκέι και bi ανδρών πρόκειται να ενημερώσει η κυβέρνηση της Νήσου Μαν, μετά το μήνυμα του ηθοποιού Joe Locke, ο οποίος χαρακτήρισε τους κανονισμούς ξεπερασμένους.

Ο πρωταγωνιστής του Heartstopper μίλησε μέσω ενός βίντεο στο πλαίσιο των εορτασμών του Pride στο νησί το Σάββατο, απαιτώντας την άρση της απαγόρευσης «για να φέρει το νησί ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι του προς την αποδοχή».

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε σταδιακά τους νόμους του για την αιμοδοσία, η Νήσος Μαν, ένα αυτοδιοικούμενο νησί εξαρτώμενο από το Στέμμα διατηρεί την ολική απαγόρευση στους queer άνδρες.

Ο κανόνας βρίσκεται υπό αναθεώρηση από τότε που ξεκίνησε μια διαβούλευση το 2014, αλλά δεν έχουν γίνει ποτέ αλλαγές.

Μετά τα σχόλια του Locke, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Lawrie Hooper, ανακοίνωσε ότι οι κανόνες θα ενημερωθούν.

Σύμφωνα με το BBC, ο Hooper είπε ότι υπάρχει «πρόθεση» να αλλάξει η πολιτική αιμοδοσίας, αλλά ότι οι νέοι κανόνες πρέπει «να στηρίζονται στην κλινική ασφάλεια».

Ο Hooper είπε ότι υπήρχαν «πολλοί περίπλοκοι λόγοι», αλλά πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο στοχεύει να κάνει τις αλλαγές μέχρι τις αρχές του 2023.

«Τελικά, ο στόχος είναι απολύτως να μεταβούμε σε αυτή τη θέση ισότητας όπου η ικανότητα να δίνεις αίμα βασίζεται στο αν το αίμα είναι ασφαλές για χρήση», είπε.

Οι θαυμαστές του Locke τον επαίνεσαν επειδή χρησιμοποίησε «τη φωνή του για να δημιουργήσει πραγματική αλλαγή», με έναν χρήστη του Twitter να γράφει: «Η ομιλία του προκάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί για να αλλάξει την πολιτική αιμοδοσίας. Κούνησε τη βελόνα στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Και είναι 18»




Δες και αυτό!