Τα Mr. Gay World κινούνται νομικά εναντίον πρώην εστεμμένου

17/08/2022
από
Μια νομική πρόκληση ενάντια σε έναν πρώην νικητή του διαγωνισμού φαίνεται να ξεκίνησε ο οργανισμός πίσω από καλλιστεία Mr. Gay World.

Ο Louw Breytenbach κέρδισε τον τίτλο το 2021, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει το τελικό συμβόλαιο, όταν συνειδητοποίησε ότι ο οργανισμός θα ήταν στο εξής αυτός που θα αποφάσισε για τις εμφανίσεις του. Ο Breytenbach είχε ήδη έναν ατζέντη για τηλεοπτικούς ρόλους και ήθελε να τον κρατήσει.

«Δεν τους χρειάζομαι για να διαχειριστούν όποιες τηλεοπτικές ευκαιρίες προκύψουν», είπε τότε. «Η πρότασή μου ήταν να με διαχειριστούν με βάση τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τον διαγωνισμό και τον ρόλο μου ως Mr. Gay World».

Αμφισβήτησε, επίσης, τη ρήτρα που όριζε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε περίπτωση που παραιτηθεί από τον τίτλο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Αυτή η ρήτρα είναι παράνομη», είπε. «Κι αν αυτοί παραβιάζουν τη σύμβαση, θα πρέπει εγώ να πληρώσω το πρόστιμο; Αυτό δεν έχει νόημα».

Στη συνέχεια ο Breytenbach προκάλεσε τον οργανισμό να αποκαλύψει το «πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα για το Ίδρυμα Mr Gay World», κάτι που ο οργανισμός αρνήθηκε να κάνει.

«Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου να μάθω τι συμβαίνει με [τα] χρήματα που συγκεντρώνω για τον οργανισμό με την ιδιότητά μου ως Mr Gay World. Ποιος επωφελείται από όλες αυτές τις χορηγίες;»

Τώρα, όμως, το Ίδρυμα Mr. Gay World ζητά από τον ίδιο και τον εκδότη του Gavin Prins, να ανακαλέσουν δημόσια όσα έχουν υποστηρίξει σε δημοσιεύματα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Ίδρυμα Mr Gay World έχει στείλει στους πελάτες μου, τον πρώην κ. Gay World Louw Breytenbach και τον εκδότη του, Gavin Prins, αίτηση απαγόρευσης ζητώντας τους να ανακαλέσουν και να απολογηθούν δημόσια για φερόμενες συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο δικηγόρος των Breytenbach και Prins, προσθέτοντας ότι έχει υποβάλει συμπληρωματική ένορκη κατάθεση εκ μέρους των πελατών του.

Ο Breytenbach, από την πλευρά του, είπε ότι «με την παραίτησή του από τον τίτλο δεν ήθελε ποτέ να αμαυρώσει τη φήμη του οργανισμού».

Αφού ο Breytenbach εγκατέλειψε, ο τίτλος δόθηκε στον Bonginkosi Ndima… ο οποίος επίσης παραιτήθηκε λίγο αργότερα.




Δες και αυτό!