Μπαμπάς κάνει δώρο στον 9χρονο γιο του μία ραπτομηχανή και γίνεται viral

16/08/2022
από
Ένα βίντεο που δείχνει ένα αγόρι να παίρνει ως δώρο μία ραπτομηχανή έγινε viral στο TikTok, με τις προβολές να έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. 

Ο Sam, το αγόρι στο βίντεο, λατρεύει να βάφει τα νύχια του και να ράβει. Η αντίδρασή του, όταν ανοίγει το δώρο του είναι συγκινητική με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν θετικά τον τον άνδρα που δημοσίευσε το βίντεο: τον πατέρα του Sam, τον Aaron Gouveia.

@daddyfiles

Happy birthday, Sammy. Sew amazing! #sewing #gender #parenting #genderroles #raisingboys #boyswhosew #singersewingmachine #toxicmasculinity

♬ original sound – Aaron

«Ευχαριστώ πολύ που τον άφησες να κυνηγήσει τα θέλω του σε τόσο νεαρή ηλικία. Μακάρι να το έκανε και η οικογένειά μου…» ήταν ένα από τα σχόλια που έλαβε.

«Το ράψιμο είναι μια τόσο υπέροχη και σημαντική δεξιότητα! Αυτό θα τον πάει τόσο μακριά», έγραψε ένας άλλος.

Σε ένα βίντεο που ακολούθησε, ο Aaron έδειξε ότι τον Sam ξέρει να χρησιμοποιεί την ραπτομηχανή, φτιάχνοντας μια τσάνα.

@daddyfiles

Sam made a new bag & it’ll be part of nyfashionweek! #sewing #sewtok #boyswhosew #parenting #kidssewing #samsewgood

♬ original sound – Aaron

Σε άλλη ανάρτηση, ο Aaron δημοσίευσε μια απάντηση στο βίντεο που έγινε viral, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εύσημα ανήκουν κυρίως στη μαμά του Sam. Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν πάντα τόσο δεκτικός και ότι η γυναίκα του τον είχε ενθαρρύνει να αλλάξει.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω λίγο ένοχος γιατί μερικά από τα σχόλια ήταν του τύπου, “ω, τι υπέροχος, υποστηρικτικός μπαμπάς”. Ίσως επειδή είναι σαν μυθιστόρημα να βλέπεις έναν μπαμπά να υποστηρίζει πράγματα όπως το ράψιμο», είπε ο Άaron.

«Πρέπει, όμως, να σας πω, ότι θυμάμαι τον εαυτό μου να θυμώνω επειδή η γυναίκα μου είχε φορέσει στον γιο μας ροζ κάλτσες. Της είχα πει: “Ο κόσμος θα πιστεύει ότι είναι γκέι!”».

«Ήμουν αυτός ο άνδρας. Δεν είμαι πια. Έχω αλλάξει πολύ. Αλλά έχω αλλάξει μόνο λόγω της γυναίκας μου, πρώτα και κυρίως. Και μετά λόγω όλων των φίλωνπου έχω κάνει. Αλλά η γυναίκα μου ήταν πάντα στη σωστή πλευρά σε αυτό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Aaron και ο Sam γίνονται viral. Όταν ο Sam ήταν τεσσάρων ετών, ο Aaron έκανε ένα βίντεο για τα άλλα παιδιά που τον κακολογούσαν επειδή φορούσε βερνίκι νυχιών. Ορισμένοι ακροδεξιοί ιστότοποι αναφέρθηκαν στο κλιπ, προκαλώντας πολλά αρνητικά σχόλια.

«Αλλά αυτή τη φορά, η ανταπόκριση ήταν 100% θετική», είπε στο Queerty. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι λαχταρούν καλά νέα και ένα θετικό περιεχόμενο περισσότερο από ποτέ (ειδικά μετά από τα χρόνια με τον COVID).

«Η ειρωνεία είναι ότι, σε έναν τέλειο κόσμο, αυτό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως είδηση», πρόσθεσε. «Ελπίζω ότι το βίντεο του Sam έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην κατάρριψη αυτού του στερεότυπου (ότι το ράψιμο είναι για τις γυναίκες).




Δες και αυτό!