Ίσως ο Τιτανικός να κρύβει την ιστορία ενός μεγάλου γκέι έρωτα

4367
Την ιστορία αγάπης ενός γκέι ζευγαριού φαίνεται να κρύβει ο Τιτανικός. 

Ο λόγος για δύο στρατιωτικούς βετεράνους, τον Archibald Butt και τον Francis Davis Millet, οι οποίοι πέθαναν το 1912 στο ναυάγιο και φημολογείται ότι ήταν ζευγάρι.

Ο ιστορικός Richard Davenport-Hines έγραψε το 2012 ότι «η σχέση του Butt και του Millet ήταν αυτό που λέγαμε “μην ρωτάς, μην πεις”», ενώ ένας ιστότοπος της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων για ένα σιντριβάνι που χτίστηκε προς τιμήν τους σημειώνει ότι «πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι δυο τους είχαν εμπλακεί σε μια ρομαντική σχέση».

Τώρα η Washington Post συμπληρώνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ζωές των ανδρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Millet αποξενώθηκε από τη σύζυγό του και τα ερωτικά γράμματα δείχνουν ότι είχε προηγούμενη σχέση με τον συγγραφέα Charles Warren Stoddard. Ο Βutt δεν παντρεύτηκε ποτέ και οι δυο τους μοιράζονταν μια έπαυλη στην Ουάσιγκτον, όπου έκαναν τακτικά πάρτι. Ο πρόεδρος William Howard Taft ο οποίος έτυχε να είναι το αφεντικό του Butt, ήταν συχνά καλεσμένος.

Ο Millet και ο Butt είχαν κάνει κράτηση σε ξεχωριστά δωμάτια στον Τιτανικό, αλλά δεδομένου ότι θα έπρεπε να κρατήσουν μυστικό τον έρωτά τους για να διατηρήσουν την ελευθερία τους, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η Post σημειώνει ότι οι άντρες έκαναν διακοπές μαζί στην Ευρώπη πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Ο Millet υπηρέτησε ως ιατρός στον Εμφύλιο Πόλεμο πριν σπουδάσει τέχνες στο Χάρβαρντ. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ως ρεπόρτερ και έλαβε υψηλούς επαίνους για τις τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε στο Βέλγιο. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ.

Ο Βutt εργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ για κάποιο διάστημα, αλλά εντάχθηκε στο στρατό στα 34 του και γρήγορα ανέβηκε σε αξιώματα. Ο Πρόεδρος Theodore Roosevelt τον κάλεσε πίσω στην Ουάσιγκτον το 1908 για να υπηρετήσει ως σύμβουλος. Ο Taft τον κράτησε όταν ανέλαβε το αξίωμα και οι δύο άντρες ήρθαν κοντά.

Ο πρόεδρος Taft ήταν συντετριμμένος με την απώλεια του Butt. Μετά την τραγωδία, αποφάσισαν να τιμήσουν τους άνδρες με ένα σιντριβάνι στον Λευκό Οίκο. Βρίσκεται κοντά στην είσοδο της οδού E στη νοτιοδυτική πλευρά του Λευκού Οίκου.

Ο επίσημος λόγος ήταν ότι οι δυο τους ήταν οι μόνοι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο πλοίο. Ίσως όμως να αποτελεί και ένα μνημείο για έναν μεγάλο γκέι έρωτα.