Θύμα βίαιης επίθεσης γκέι ζευγάρι στην Ουάσιγκτον: “Μας αποκάλεσαν αδερφές με ευλογιά των πιθήκων”

10/08/2022
από
Επίθεση από μια ομάδα εφήβων δέχθηκε την Κυριακή ένα γκέι ζευγάρι στην Ουάσιγκτον.

Οι άνδρες που δέχθηκαν την επίθεση δήλωσαν ότι περπατούσαν στην περιοχή Swan, όταν μια ομάδα εφήβων άρχισε να τους αποκαλεί “αδερφές με ευλογιά των πιθήκων” (monkeypox faggots).

Σύμφωνα με το Metro Weekly, οι έφηβοι ακολούθησαν τoν 25χρονο Robert και τον 23χρονο Antonio. Όταν ο Robert τους ζήτησε τον λόγο, εκείνοι τον χτύπησαν στο κεφάλι, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Μετά, ένας από αυτούς έδωσε γροθιά στον πρόσωπο του Antonio, με κάποιον άλλο να χτυπά και πάλι τον Robert. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, οι άγνωστοι εγκατέλειψαν τους χτυπημένους άνδρες, εκτός από δύο νεαρές κοπέλες (ήταν στην παρέα εφήβων) που έμειναν και ζήτησαν συγγνώμη.

Η αστυνομία μετέφερε το ζευγάρι στα επείγοντα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χάουαρντ, όπου παρέμειναν για έξι ώρες για να βεβαιωθεί ότι δεν είχαν πάθει διάσειση. Ο Antonio έκανε, επίσης, ράμματα στο άνω χείλος του.

«Είμαι πραγματικό σοκαρισμένος που κάτι τέτοιο συνέβη μεσημεριάτικα στην Ουάσιγκτον, μόνο τρία ή τέσσερα τετράγωνα από την U Street», είπε ο Robert.

«Στην πραγματικότητα είχα περισσότερες ομοφοβικές εμπειρίες τους τελευταίους δύο μήνες από ό,τι είχα ποτέ», συνέχισε. «Πριν από μερικούς μήνες, ένας φίλος μου και εγώ ήμασταν στο μετρό επιστρέφοντας σπίτι από ένα πάρτι. Κάποιος εκεί άρχισε να μας λέει κάποια ομοφοβικά πράγματα, υποστηρίζοντας ότι ήταν από ένα μέρος που σκοτώνουν ομοφυλόφιλους».

«Και στη συνέχεια, καθώς περπατούσαμε στην 7η οδό, λίγα λεπτά πριν, κάποιος κούνησε το κεφάλι του προς το μέρος μας και είπε, “δεν είναι σωστό”, σχολιάζοντας μάλλον το crop top που φορούσε ο Antoniο. Είναι κάπως τρελό που υπάρχει περισσότερη ομοφοβία τώρα απ΄ότι πριν … και μεγάλωσα στο Τέξας».

«Υπάρχει πιο ορατή ομοφοβία εδώ», πρόσθεσε ο Antonio, ο οποίος ζει στη Ουάσιγκτον από το 2020. «Υπάρχουν περισσότεροι καβγάδες στον δρόμο ή ομοφοβικά σχόλια από τυχαίους ανθρώπους».

με πληροφορίες από lgbtqnation.com




Δες και αυτό!