«Στα αποδυτήρια συμβαίνουν πράγματα που θεωρούνται πολύ πιο “γκέι” από ένα ουράνιο τόξο σε μια φανέλα»

29/07/2022
από
Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι, Keegan Hirst, σχολίασε τους επτά παίκτες των Manly Warringah Sea Eagles που αποχώρησαν από αγώνα επειδή δεν ήθελαν να φορέσουν μια φανέλα στα χρώματα του Pride.

Οι παίκτες ανέφεραν «θρησκευτικές και πολιτιστικές ανησυχίες», με τον πρόεδρο της ομάδας να δηλώνει «απογοητευμένος».

Ο Keegan Hirst, ο οποίος έκανε coming out ως γκέι το 2015, ήταν μεταξύ εκείνων που σχολίασαν αρνητικά την απόφαση των παικτών.

«Θα με ενδιέφερε να ακούσω ποιες… θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις σας εμποδίζουν να φοράτε μια μπλούζα με το ουράνιο τόξο αλλά όχι ένα που προωθεί τον τζόγο κ.λπ.», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη (27 Ιουλίου).

Σε ένα δεύτερο tweet έγραψε: «Γεια [Sea Eagles], θα ήταν τιμή μου να φορέσω την Pride φανέλα σας. Όπως θα έπρεπε όλοι οι παίκτες σας. Ντροπή σε αυτούς που δεν αισθάνονται έτσι».

«Το ειρωνικό με το Pride μποϊκοτάζ των παικτών είναι ότι ξέρω τι συμβαίνει στα αποδυτήρια του RL», συνέχισε σε ένα ξεχωριστό tweet. «Και πολλά από αυτά θα θεωρούνταν ΠΟΛΥ πιο “γκέι” από ένα ουράνιο τόξο σε μια φανέλα…»

Ο Hirst ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς επαγγελματίες παίκτες ράγκμπι που έκαναν coming out (το 2015), ενώ έπαιζε για τους Batley Bulldogs. Μετά την επ’ αόριστον διακοπή της σεζόν του Πρωταθλήματος λόγω του COVID-19, αποσύρθηκε από τους αγώνες.

 




Δες και αυτό!