Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Όσλο αρνείται να μιλήσει για τις πράξεις του στους ανακριτές

28/06/2022
από
O άνδρας που κατηγορείται για τους πυροβολισμούς στο Όσλο αρνείται να μιλήσει για τις πράξεις του στους ανακριτές.

Ένας 42χρονος Νορβηγός υπήκοος συνελήφθη λίγο μετά τον πυροβολισμό, ο οποίος έλαβε χώρα σε νυχτερινό γκέι κέντρο και σε πολλές άλλες τοποθεσίες το Σάββατο (25 Ιουνίου).

Ο άνδρας, Ζανιάρ Ματαπούρ, κρατείται ως ύποπτος για φόνο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρομοκρατία, αλλά μέχρι στιγμής αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Όσλο ανέκρινε τον ύποπτο τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα παραμείνει υπό κράτηση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τζον Κρίστιαν Έλντεν είπε στο Associated Press μέσω email ότι ο πελάτης του δεν θα κάνει καμία δήλωση εκτός εάν η αστυνομία την καταγράψει και τη δημοσιοποιήσει «χωρίς χρονική καθυστέρηση, ώστε να μην λογοκριθεί ή χειραγωγηθεί».

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 1:14 π.μ. τοπική ώρα, όπου ο Ματαπούρ φέρεται να άνοιξε πυρ στο δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης London Pub, στο τζαζ κλαμπ Herr Nilsen και σε ένα φαγάδικο.

Το Oslo Pride ακύρωσε την προγραμματισμένη παρέλασή του, λέγοντας ότι «προτρέπουμε όλη τη Νορβηγία να δείξει αλληλεγγύη και να σηματοδοτήσει το Pride στο σπίτι, στις γειτονιές της». Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια σιωπηλή πορεία κατά μήκος του Rosenkrantz προς τη London Pub.

«Το να βλέπω ανθρώπους να κλαίνε, να ζητωκραυγάζουν και να είναι θαρραλέοι είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχω δει», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης που παρευρέθηκε στην πορεία.

 




Δες και αυτό!