Ισπανία: Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου μέσω ενός συστήματος αυτοδιάθεσης

28/06/2022
από
Η Ισπανία ενέκρινε ένα σχέδιο νέου νόμου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου που θα επιτρέπει στα τρανς & non binary άτομα να ενημερώνουν την καταχώριση φύλου τους χωρίς να χρειάζονται ορμόνες ή χειρουργική επέμβαση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο τη Δευτέρα (27 Ιουνίου), το οποίο, εάν ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, θα επιτρέψει σε άτομα άνω των 16 ετών να αλλάξουν νομικά το όνομα και το φύλο στα έγγραφα ταυτότητάς τους μέσω ενός συστήματος αυτοδιάθεσης.

Τα παιδιά μεταξύ 14 και 16 ετών θα χρειάζονται τη συναίνεση του γονέα ή του κηδεμόνα ενώ τα παιδιά μεταξύ 12 και 14 ετών θα χρειάζονται εξουσιοδότηση από δικαστή.

Το EuroWeekly ανέφερε ότι έως ότου τεθεί επί τάπητος αυτή η νομοθεσία, η διαδικασία για την αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου στην Ισπανία εξαρτάται από δύο χρόνια ορμονικής θεραπείας ή ιατρικό πιστοποιητικό.

Η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας Irene Montero ανέφερε σε μια δήλωση: «Θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι οι ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έχουν σημασία… Γράφουμε ιστορία με έναν νόμο που κάνει ένα τεράστιο άλμα για τα δικαιώματα των τρανς και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».




Δες και αυτό!