Τρανσφοβικά σχόλια από τον Μπόρις Τζόνσον

27/06/2022
από
Έντονη κριτική δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τις τρανσφοβικές δηλώσεις που έκανε για τις τρανς γυναίκες που συμμετέχουν σε αγώνες. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι “οι γυναίκες δεν μπορούν να γεννηθούν με πέος”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας στο Κιγκάλι της Ρουάντα, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι υπάρχουν «δύσκολα προβλήματα» αναφορικά με το φύλο.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν οι γυναίκες μπορούν να γεννηθούν με πέος, φέρεται να απάντησε: «Όχι χωρίς να είναι άντρες». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, είναι πολύ, πολύ σημαντικό ως κοινωνία να κατανοούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους άλλους. Πάντα το υποστήριζα αυτό. Όταν περνάς από ζητήματα σεξουαλικότητας σε θέματα φύλου, αρχίζεις να θίγεις συγκεκριμένα προβλήματα. Νομίζω ότι έχω μιλήσει για τρεις ανησυχίες που είχα στο παρελθόν. Έχουν να κάνουν με την ηλικία στην οποία μπορείς να θεωρήσεις ικανό ένα άτομο για μετάβαση, το ζήτημα των ασφαλών χώρων για τις γυναίκες και τις δυσκολίες που έχεις με τους αθλητικούς αγώνες. Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα προβλήματα και πρέπει να είσαι πολύ ευαίσθητος».

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υποστηρίζει την απαγόρευση των τρανς γυναικών στην ελίτ της γυναικείας κολύμβησης που ανακοινώθηκε στις 19 Ιουνίου, ο Τζόνσον είπε: «Δεν το έχω μελετήσει λεπτομερώς, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να διαφωνήσω. Αυτό προκύπτει από όσα είπα προηγουμένως».




Δες και αυτό!