Ο ραδιοφωνικός παραγωγός που έφερε σε δύσκολη θέση την πρωθυπουργό της Αυστραλίας

18/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια ερώτηση σχετικά με την σεξουαλική ταυτότητα του συζύγου της, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, ήταν αρκετή για να φέρει την πρωθυπουργό της Αυστραλίας σε ιδιαίτερα αμήχανη θέση.

Μιλάμε για την Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία παραβρέθηκε στην εν λόγω εκπομπή για να προωθήσει την προεκλογική της εκστρατεία. Αντ’ αυτού βρέθηκε να απαντά σε προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν στις σεξουαλικές προτιμήσεις του επί χρόνια συζύγου της.

Ο Τίμ είναι gay;», ρώτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χάουαρντ Μάθισον, κάνοντας την Τζούλια Γκίλαρντ να χάσει την γη κάτω από τα πόδια της.

Τι κι αν η πρωθυπουργός έμεινε σιωπηλή;

Ο παραγωγός τον… χαβά του: «είναι κομμωτής! Παντού ακούγονται φήμες, δεν μπορεί να μην τις έχετε ακούσει!».

«Αυτό είναι παράλογο! Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι κομμωτές είναι gay επειδή συμβαίνει σε αυτό το επάγγελμα να υπάρχουν μερικοί», απάντησε η κ. Γκίλαρντ.

Απτόητος συνέχισε ο Μάθισον και ρώτησε «δηλαδή, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος;».

«Χάουαρντ, μην γίνεσαι γελοίος! Φυσικά και όχι! Άσε με να σε προσγειώσω στη Γη», απάντησε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ζήτησε δημόσια συγνώμη και απέλυσε τον ραδιοφωνικό παραγωγό, ενώ χιλιάδες ακροατές «έσπασαν» τα τηλέφωνα και γέμισαν τα social media με επικριτικά σχόλια για τις ερωτήσεις που έγιναν.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!