Γιορτάζουμε τον Μήνα Υπερηφάνειας μιλώντας για τις οικογένειες που εμείς επιλέξαμε και που μας προσφέρουν την ασφάλεια να είμαστε ο πραγματικός εαυτός μας. Ο Μιχάλης και ο Χάρης είναι ζευγάρι ενώ η Δήμητρα (Κάρμα), ο Σπύρος (eeVee) και o Χάρης (Γλάστρα) μοιράζονται την ballroom σκηνή (και ζωή) στο House of Kareola. Φορούν κομμάτια από την Pride συλλογή της Calvin Klein και μας μιλούν για τη δική τους chosen family!
Chosen Family: Δήμητρα (Κάρμα), ,Χάρης (Γλάστρα) & Σπύρος (eeVee)
Δήμητρα (Κάρμα) ,Χάρης (Γλάστρα), Σπύρος (eeVee)

Δήμητρα (Κάρμα)

Είμαι 28 χρόνων και γεννήθηκα στην Αθήνα. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με το κομμάτι των τεχνών. Παρόλα αυτά, σπούδασα Αγγλική φιλολογία, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Κάνω χορό πολλά χρόνια, αλλά πάντα κάτι μου έλειπε στο κομμάτι της προσωπικής έκφρασης. Τότε μπήκε στη ζωή μου το ballroom. Η αλήθεια είναι πως το vogue femme είναι αυτό που με βοήθησε να ξεκλειδώσω κάποια πράγματα μέσα μου και να εκφραστώ. Με βοήθησε να ανοίξω ως άνθρωπος και να να νιώσω πιο άνετα με μένα και οποιαδήποτε πλευρά έχω μέσα μου.

Ο όρος “house” χρησιμοποιείται στην ballroom σκηνή γιατί από παλιά αναφέρεται σε μια οικογένεια που φρόντιζε τα μέλη της. Παλιότερα, ο ρόλος τους house ήταν πιο θεμελιώδης, γιατί είχε ως στόχο την επιβίωση. Πλέον, ο ρόλος αυτός επαναπροσδιορίζεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η κοινότητα. Φυσικά και σήμερα υπάρχει η ανάγκη για ασφάλεια και δημιουργία ισχυρών δεσμών. Αυτό συμβαίνει και στο δικό μας το house (of Kareola). Η ένταξή μου σ΄αυτό έγινε σε μια πολύ ιδιαίτερη περιόδο. Ήταν σαν να βρισκόμουν μπροστά από έναν τοίχο και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Πλέον, έχει γίνει η δεύτερη οικογένειά μου. Με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχεω δίπλα σου άτομα που με στηρίζουν, ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Και αυτό είναι κάτι που όλα μας το χρειαζόμαστε, με κάποια δυστυχώς από εμάς να μην το έχουμε.

Σπύρος (eeVee)

Είμαι ένα γκέι αγόρι από την επαρχία. Ασχολούμαι με το ballroom τα τελευταία 5 χρόνια και νομίζω ότι είναι αυτό που με έχει ενδυναμώσει σε σχέση με τη σεξουαλικότητά μου και τον εαυτό μου γενικότερα. Με έφερε σε επαφή με μια κοινότητα που θα είναι πάντα εκεί για μένα.

Είμαι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο house, μπήκα τον Οκτώβρη, αν και γνώριζα τα παιδιά πλαιότερα. Πέρσι θα έλεγα πως έδεσε περισσότερο το πράγμα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα και τα άτομα αυτά μου στάθηκαν πολύ. Και κάπως εκεί κατάλαβα ότι στην ουσία μιλάμε για μια οικογένεια. Με είδαν στα χειρότερά μου και στα καλύτερά μου. Τσακωνόμαστε, διαφωνούμε αλλά πάντα φροντίζουμε η μία την άλλη. Είναι αυτός ο δεσμός που έχουμε όλα μας ανάγκη. Είναι αυτή η οικογένεια που τα περισσότερα queer άτομα δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Χάρης (Γλάστρα)

Ήρθα στην Αθήνα το 2016 για να σπουδάσω marketing. Τον πρώτο χρόνο μπήκα στη θεατρική ομάδα της σχολής και γενικά έψαχνα έναν τρόπο για να μπω στις τέχνες. Μέσα από το θέατρο ήρθα σε επαφή με το ballroom. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ. Γνώρισα άτομα με το οποία ταιριάξαμε, άτομα που κάνουν τη μέρα μου λίγο πιο χαρούμενη.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια υποστηρικτική βιολογική οικογένεια, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει σε όλα μας. Επειδή, όμως η ανάγκη να υπάρχουμε σε μια οικογένεια που μας αποδέχεται είναι καθολική, όλα τα άτομα την αναζητούν. Αυτό συμβαίνει και με τη δική μας ballroom οικογένεια. Απλώς, εμείς της έχουμε δώσει και ένα όνομα. Το House of Kareola είναι μια πραγματική οικογένεια. Και λέω πραγματική γιατί μέσα σ΄αυτή εξελισσόμαστε, εκφράζουμε ελεύθερα τη σεξουαλικότητά και τις ταυτότητές μας, δίνουμε συμβουλές η μία στην άλλη, νιώθουμε οικειότητα και ασφάλεια.

Chosen Family Μιχάλης & Χάρης
Αριστερά: Μιχάλης Δεξιά: Χάρης

Μιχάλης

Είμαι ο Μιχάλης και είμαι προπονητής ιππασίας. Ασχολούμαι αρκετά με το ΤikTok, μου αρέσει ο αθλητισμός και να περνάω καλά. Είμαι σε σχέση με τον Χάρη.

Όλοι μας δημιουργούμε μια οικογένεια που εμείς επιλέγουμε και που αποτελείται από τους φίλους αλλά και τον άνθρωπο που αποκαλούμε σύντροφό μας. Γιατί, όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, τότε αυτός γίνεται η οικογένειά σου. Γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Μια οικογένεια στην οποία μπορούμε να είμαστε και να λειτουργούμε ως ο πραγματικός εαυτός μας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Χαίρομαι πολύ που έχω επιλέξει τον Χάρη ως την οικογένειά μου.

Χάρης

Είμαι ο Χάρης και δεν μου αρέσουν καθόλου όλα αυτά που αρέσουν στον Μιχάλη, με τον οποίο είμαστε μαζί 4 χρόνια. Ασχολούμαι κυρίως με τη μόδα και το κομμάτι της προώθησης. Έχω τελειώσει ψυχολογία και γενικότερα είμαι υπέρ του να είμαστε χαλαροί και ελεύθεροι στη ζωή μας.

Στην πραγματικότητα οικογένεια είναι αυτή που μας περιβάλλει, μας περιθάλπει και μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Οι συντροφικές μας σχέσεις μας είναι μια τέτοια οικογένεια. Γιατί είναι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπουμε όταν ξυπνάμε και ο τελευταίος πριν κοιμηθούμε. Αυτός που μας βλέπει ακριβώς, όπως είμαστε και που στην τελική καθορίζει και αυτό που είμαστε. Οπότε η επιλογή του συντρόφου, στην ουσία αποτελεί την επιλογή μιας οικογένειας. Προσωπικά, είμαστε τυχεροί γιατί μέσα στην επιλεγμένη οικογένειά μας, έχουμε και τη βιολογική.

Τα άτομα φωτογραφίζονται με ρούχα από τη νέα Pride συλλογή της Calvin Klein στα πλαίσια της καμπάνιας “This is Love”, ενώ το μακιγιάζ έγινε με προϊόντα MAC Cosmetics. φωτογραφίες: Spyros Rennt

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.