Γερμανικό δικαστήριο είπε στην Anastasia Biefang να προσέχει τι γράφει στο προφίλ της στο Tinder!

Mια γυναίκα θέλει να κάνει σεξ και το γνωστοποιεί σε μια εφαρμογή γνωριμιών. Στο συνηθισμένο πλαίσιο, αυτό μπορεί να είναι ένα ευχάριστο γεγονός για όλους τους ενδιαφερόμενους. Στην περίπτωση της διοικητού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Anastasia Biefang, άνθρωποι που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την επιθυμία της για σεξ, ενοχλήθηκαν από αυτό: Ο προϊστάμενός της την επέπληξε επειδή είδε τη φήμη των Ενόπλων Δυνάμεων να κινδυνεύει, όπως υποστήριξε.

Η υπόθεση έφτασε στα γερμανικά δικαστήρια, πρώτα στο στρατοδικείο και στη συνέχεια στο ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο. Στην πραγματικότητα, θα έλεγε κανείς, δεν είναι δουλειά του στρατού το τι κάνετε στο κρεβάτι ή αλλού μετά τη δουλειά, αρκεί να μην το… φωνάζετε δημόσια.

Η Anastasia Biefang, ωστόσο, δημιούργησε ιδιωτικό προφίλ στο Tinder και δεν ανακοίνωσε εκεί ότι εργαζόταν ως διοικητής. Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της επέτρεψε τελικά να αναζητήσει «επαφές με ομοϊδεάτες» στο διαδίκτυο και να καθορίσει ελεύθερα τις σεξουαλικές της σχέσεις. Αλλά όχι ακριβώς: Η στρατιώτης, σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει να «αποφεύγει διατυπώσεις που δίνουν την ψευδή εντύπωση μιας αδιάκριτης σεξουαλικής ζωής και μιας σημαντικής έλλειψης ακεραιότητας του χαρακτήρα», αναφέρει το Der Spiegel.

Η Biefang δεν ενδιαφερόταν καν για το φύλο των σεξουαλικών της συντρόφων – «Αυθόρμητη, λάγνα, τρανς*, ανοιχτή σχέση που ψάχνει για σεξ. Όλα τα φύλα ευπρόσδεκτα», έγραφε.

Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά τι κακό έχει στην πραγματικότητα μια… αδιάκριτη σεξουαλική ζωή, όπως τη χαρακτηρίζει το δικαστήριο; Ποια ακριβώς είναι η «έλλειψη ακεραιότητας του χαρακτήρα» που θα έπρεπε να είναι ορατή στο προφίλ γνωριμιών της; Πώς ορίζεται; Και γιατί θα πρέπει να ισχύουν επιπλέον κανόνες για την Anastasia Biefang, επειδή είναι ιδιαίτερα γνωστή ως η πρώτη ανοιχτά τρανς διοικητής τάγματος στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις;

Η υψηλόβαθμη διοικητής τιμωρήθηκε πειθαρχικά για παραβίαση της υποχρέωσης των στρατιωτών να συμπεριφέρονται «σωστά» εκτός υπηρεσίας. Η γερουσία της στρατιωτικής υπηρεσίας του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι το ιδιωτικό της προφίλ γνωριμιών ήταν πολύ… πικάντικο, παρά την έλλειψη διώξεων κατά στρέιτ ανδρών που δημοσιεύουν τακτικά πολύ πιο σαφές περιεχόμενο.

«Πιστεύουμε ότι ένας διοικητής πρέπει να επιλέγει τα λόγια του και στο διαδίκτυο», ανέφερε ο προεδρεύων δικαστής στην ετυμηγορία. «Πρέπει να αποφεύγονται διατυπώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες για την ακεραιότητα του χαρακτήρα».

Μετά την ετυμηγορία, η Biefang δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν καταλαβαίνει ακόμα τι ήταν αναληθές ή παραπλανητικό στο προφίλ της, λέγοντας σκωπτικά: «Στο μέλλον, μάλλον θα βάλω τους μάνατζέρ μου να ελέγχουν τα προφίλ μου για να δουν αν αυτό είναι νόμιμο».

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!