Ομοφοβική επίθεση στη Σενεγάλη: Όχλος 100 ατόμων ξυλοκόπησε Αμερικανό

Σενεγάλη

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Σενεγάλη μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από μια ακραία ομοφοβική επίθεση με θύμα έναν Αμερικανό.

Το βίντεο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στις 17 Μαΐου στην πρωτεύουσα Ντακάρ (στην περιοχή HLM), δείχνει ένα πλήθος σχεδόν 100 ατόμων να περιβάλλει έναν άνδρα που φορούσε μόνο εσώρουχο και να αιμορραγεί στο κεφάλι. Το πλήθος περιφέρει τον άνδρα ξυπόλητο στους δρόμους, χτυπώντας την πλάτη και το κεφάλι του, ενώ δύο άλλοι κρατούν σταθερά τους καρπούς του, εμποδίζοντας τη διαφυγή του.

Οι άνθρωποι στο βίντεο ακούγονται να αποκαλούν τον άνδρα «βρώμικο ομοφυλόφιλο». Άλλοι φωνάζουν: «Η ομοφυλοφιλία δεν θα γίνει αποδεκτή στη Σενεγάλη», «Ας τον σκοτώσουμε πριν φτάσει η αστυνομία» και «Δεν του αξίζει να ζει».

Το θύμα φέρεται να είναι ένας Αμερικανός μουσικός που πήγε στο Ντακάρ για να παρακολουθήσει την Μπιενάλε, μια εκδήλωση σύγχρονης τέχνης, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων της Σενεγάλης Seneweb. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει την εθνικότητα του ύποπτου θύματος.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι δράστες στόχευσαν τον άνδρα, θεωρώντας τον ομοφυλόφιλο λόγω της κομψής του ενδυμασίας. Στη συνέχεια, το πλήθος τον ξεγύμνωσε και του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα, προτού τον οδηγήσει με πορεία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Έφτασε γεμάτος αίματα με τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια.

Μέχρι τις 23 Μαΐου, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ατόμων που συνδέονταν με την επίθεση.

Η κυρίως μουσουλμανική χώρα και πρώην γαλλική αποικία τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση έως και πέντε ετών. Η χώρα δεν προσφέρει καμία προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Η κυβέρνησή της και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ενεργά εχθρικά προς την ομοφυλοφιλία, όπως έχουν διαπιστώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Διεθνής Αμνηστία.

Η τοπική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει οδηγηθεί στην παρανομία ως απάντηση στην εχθρότητα. Η αστυνομία συλλαμβάνει κάθε ΛΟΑΤΚΙ άτομο που καταγγέλλει ότι είναι θύμα εγκλημάτων μίσους. Ο όχλος εισβάλλει επίσης στα σπίτια ύποπτων ομοφυλόφιλων. Οι ύποπτοι στέλνονται στη συνέχεια στην αστυνομία και κρατούνται στη φυλακή χωρίς δίκη μέχρι οι οικογένειές τους να πληρώσουν για την απελευθέρωσή τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι νομοθέτες της Σενεγάλης ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εισαγάγουν νομοσχέδιο που διπλασιάζει τις ποινές φυλάκισης για καταδικασθέντες ομοφυλόφιλους από 5 σε 10 χρόνια. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από διαμαρτυρίες πολιτών που ζητούσαν την αύξηση των ποινών κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!