Oliver Sim (XX): Βγάζει σόλο άλμπουμ και αποκαλύπτει ότι είναι οροθετικός από τα 17

Ο τραγουδιστής των ΧΧ, Oliver Sim, αποκάλυψε σήμερα με εκτενή ανάρτησή του στο Instagram, ότι ζει με τον ιό HIV από τα 17 του χρόνια και αρνείται να ντραπεί γι’ αυτό.

Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ, ανεξάρτητα δηλαδή από ό,τι κάνει με τους ΧΧ.

«Ζω με τον ιό HIV από τα 17 μου χρόνια και αυτό έπαιξε ρόλο στο πώς αισθανόμουν απέναντι στον εαυτό μου και πώς υπέθετα ότι οι άλλοι αισθάνονταν απέναντί μου, από εκείνη την ηλικία και στην ενήλικη ζωή μου», έγραψε στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Cd5zSNQtyR7/

Ενώ δούλευε πάνω στο νέο του σόλο άλμπουμ, Hideous Bastard, ο Sim παρατήρησε ότι πολλά από τα κομμάτια πραγματεύονταν θέματα «φόβου και ντροπής» και ότι η οροθετικότητά του HIV ήταν φαινομενικά η βασική αιτία όλων αυτών.

Το εναρκτήριο τραγούδι ασχολείται με αυτό τον φόβο. Το Hideous, ένα – φυσικά – κυκλοθυμικό ποπ τραγούδι, περιλαμβάνει τον στίχο: “Been living with HIV since age 17, am I hideous?” σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Sim πρόσθεσε ότι το “Hideous” έγινε για εκείνον ένας τρόπος να ξεπεράσει το στίγμα του HIV, μιλώντας την αλήθεια του – και ξεκίνησε παίζοντάς το στη μητέρα του.

«Όντας η προστατευτική και σοφή μαμά που είναι, μου έδωσε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που έχω λάβει ποτέ», θυμήθηκε. «Μου πρότεινε να περάσω λίγο χρόνο κάνοντας πρώτα συζητήσεις με τους ανθρώπους της ζωής μου».

«Από τότε που έγραψα το “Hideous”, πέρασα τα τελευταία δύο χρόνια κάνοντας αυτές τις συζητήσεις, κάτι που ήταν δύσκολο και άβολο στην αρχή, αλλά μου επέτρεψε να νιώσω πολύ πιο ελεύθερος και ενίσχυσε τη σχέση μου με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους στη ζωή μου».

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση ασθενειών που σχετίζονται με τον HIV, το στίγμα του HIV δεν δείχνει σημάδια ότι θα σταματήσει. Μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών θα εξέφραζε συμπάθεια για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV, σύμφωνα με έρευνα του 2021 από το National AIDS Trust.

Το στίγμα του HIV μπορεί να επιβαρύνει πολύ τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό, λένε οι ειδικοί σε θέματα υγείας, εμποδίζοντας συχνά τους ανθρώπους να εξεταστούν και να λάβουν θεραπεία για τον HIV. Πολλοί φοβούνται τις διακρίσεις από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους οικείους τους.

Ο Sim δήλωσε στους New York Times ότι διαγνώστηκε με τον ιό HIV καθώς εξερευνούσε την ταυτότητά του ως γκέι άνδρας. «Συνέβη σε μια εποχή που μόλις είχα αρχίσει να είμαι ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά μου», δήλωσε ο Sim. «Μόλις άνοιγα τις πόρτες και αυτό έκλεισε πάλι τις πόρτες λίγο».

Η ντροπή που υπέστη ο Sims τον διέβρωσε σιγά σιγά, «σαν το ίδιο το σεξ να ήταν κάτι που ήταν καταστροφικό ή επικίνδυνο ή ντροπιαστικό», είπε.

Αλλά ο HIV δεν είναι το μόνο πράγμα που αφορά τον Oliver Sim ή τη μουσική του, τόνισε. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

«Αυτός ο δίσκος δεν έχει να κάνει με τον HIV», είπε. «Δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι θα συζητηθεί και θα είναι ένα καθοριστικό κομμάτι του, αλλά δεν βλέπω έτσι αυτόν τον δίσκο. Έχει να κάνει με τη ντροπή, έχει να κάνει με τον φόβο και είναι εορταστικός».

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!