Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν το φετινό EuroPride στο Βελιγράδι

17/05/2022
από
Την υποστήριξη της περιοχής των Βρυξελλών (Περιφέρεια Βρυξελλών-Πρωτεύουσας) στο EuroPride, που θα γίνει στο Βελιγράδι ανακοίνωσε, ο Pascal Smet.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας. ο υφυπουργός της περιοχής των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ένα σημαντικό πακέτο υποστήριξης για το EuroPride 2022. Το EuroPride θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Εκ μέρους της Περιφέρειας των Βρυξελλών, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω την υποστήριξή μας στο EuroPride που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, 12-18 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Smet.

«Σημαντικά γεγονότα όπως το EuroPride είναι μια σημαντική ευκαιρία να εξασφαλιστεί η επισκεψιμότητα των queer ατόμων και να αναδειχθεί ο συνεχιζόμενος αγώνας για ισότητα. Καθώς γιορτάζουμε την IDAHOBIT, η υποστήριξή μας στο EuroPride είναι μια σημαντική συνεισφορά για την οποία μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι/ες. Ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συνεχίζουμε να διαδραματίζουμε τον ηγετικό μας ρόλο για περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα παγκοσμίως».

«Βαθιά ανισότητα και διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων κάνουν το EuroPride στο Βελιγράδι ένα σημείο καμπής στην περιοχή», δήλωσε ο Marko Mihailović, ένας από τους συντονιστές του EuroPride.

«Αυτή η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα να να συνεχίσει τον αγώνα της και να της δώσει μια αίσθηση επικύρωσης που της αξίζει για τον αγώνα της μέχρι τώρα».

«Το EuroPride είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους από όλη την Ευρώπη να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και να τα στηρίξει στον μακροχρόνιο αγώνα τους για ισότητα, αποδοχή και ανθρώπινα δικαιώματα. Ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες με το πρώτο Pride που πραγματοποιήθηκε το 2001 στο Βελιγράδι», πρόσθεσε ο Mihailović.

Το EuroPride στο Βελιγράδι θα περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη διάσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το συνέδριό μας θα συγκεντρώσει καταξιωμένους ειδικούς στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξήγησε ο Goran Miletic – ένας από τους συντονιστές του EuroPride. «Το συνέδριο στοχεύει στην έναρξη ενός διαλόγου με την ενδιαφερόμενους πολιτικούς σχετικά με το πώς μπορούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ισότητας και της δικαιοσύνης για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».




Δες και αυτό!