ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: «Όχι» στο άρθρο που επιτρέπει τη συναίνεση σε πρακτικές μεταστροφής

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν το Orlando LGBT+ και άλλες ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δυνατότητα συναίνεσης των ενηλίκων στις ψευδοθεραπείες μεταστροφής, που προβλέπει η ψηφισθείσα τροπολογία Πλεύρη από το κόμμα της ΝΔ.

Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, για την ποινικοποίηση των ψευδοθεραπειών μεταστροφής. Παρά την πίεση που ασκήθηκε στις πολιτικές δυνάμεις να μην περάσει η διάταξη που προβλέπει ότι δεν διώκεται ποινικά ο επαγγελματίας που έχει εξασφαλίσει συναίνεση από ΛΟΑΤΚΙ ενήλικα άτομα για διενέργεια τέτοιου είδους «θεραπείας». Αμέσως μετά και σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου του Orlando LGBT+ για την ποινικοποίηση θεραπειών μεταστροφής και πολλών αντιδράσεων ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, οι οργανώσεις από κοινού ζητούν:

– Να μην ψηφιστεί ένα άρθρο που υπερασπίζεται ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην ψυχολογική κακοποίηση.

– Η ψυχολογική κακοποίηση στο έδαφος ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου είναι ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ.

Δεν γίνεται να την θεσμοθετούμε το 2022.

-Παραμένουμε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διαβούλευση και μία βελτιωμένη και ουσιαστική πρόταση Ποινικοποίσης Θεραπειών Μεταστροφής το συντομότερο.

*θυμίζουμε ότι η σχετική τροπολογία αναφέρει ότι μπορούν να εφαρμόζονται θεραπείες μεταστροφής με την ρητή συναίνεση ενήλικων ατόμων, σε βάρος τους.

Συνυπογράφουν (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!