Γιώργος Καπουτζίδης: «Το coming out έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να γράψω αυτό με το οποίο περνώ καλά»

09/05/2022
από
Καπουτζίδης, ΕΡΤ, Αυτός και ο Άλλος
Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε συνέντευξη στο Down Town και στον Τάσο Μπιμπισίδη με αφορμή τη νέα του σειρά «Σέρρες». Ο επιτυχημένος δημιουργός μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα και πόσο τον απελευθέρωσε καλλιτεχνικά

Το coming out που έκανες πριν από λίγο καιρό έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφεις;

Σίγουρα! Αισθάνθηκα σε αυτή τη σειρά φοβερά ελεύθερος και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το coming out έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να γράψω αυτό με το οποίο περνώ καλά, αυτό που με διασκεδάζει, με συγκινεί και με εμπνέει εμένα αλλά και πολύ κόσμο – το καταλαβαίνω από τα μηνύματα που λαμβάνω. Το να με εμπνέει κάτι είναι πιο σημαντικό από το να σε κάνω να γελάσεις ή να συγκινηθείς.

Στις προηγούμενες σειρές σου ένιωθες περιορισμένος;

Βέβαια, κι αυτό είναι απίστευτα καταπιεστικό κι ανελεύθερο. Και σε οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα που στο τέλος το βλέπεις και δεν είσαι σίγουρος για αυτό που δημιούργησες. Λες «αυτό είμαι εγώ;». Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν καταπιέστηκα και τόσο πολύ γιατί εγώ δεν ήμουν έτοιμος να πω παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορώ να πω τώρα. Οι δυνατότητές μου ήταν περιορισμένες από τη στιγμή που δεν γνώριζα εγώ ο ίδιος τι θέλω να δηλώσω για εμένα. Ήταν σαν να έλεγα «τόσο μπορώ, τόσο θα δώσω». Δεν είναι όμως έτσι, τελικά μπορούσα -ευτυχώς- πολλά παραπάνω. Τώρα πια γράφω με απόλυτη ελευθερία.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!