Στο Πειθαρχικό της Αρχιεπισκοπής ο ιερέας που αρνήθηκε συσσίτιο σε τρανς γυναίκα

07/05/2022
από
Υπόμνημα στο πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα καταθέσει η δικηγόρος της τρανς γυναίκας, που εκδιώχθηκε από το συσσίτιο της ενορίας της ενώ δέχθηκε και την τρανσφοβική επίθεση του ιερέα. 

Εκτός από τον ιερέα, παρόντες στο περιστατικό ήταν και οι υπόλοιποι ιερείς του ναού, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και ούτε έχουν επικοινωνήσει μαζί με την κοπέλα για να πληροφορηθούν αν το θύμα είναι καλά κι έχει να φάει όλες αυτές τις ημέρες.

Η κάμερα της Super Κατερίνα και η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη συνάντησαν τον ιερέα και όταν του ζήτησαν να σχολιάσει το θέμα, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας «θα με σταυρώσετε».

Το σχόλιο του ιερέα προκάλεσε την αντίδρασης της παρουσιάστριας, Κατερίνας Καινούριου, η οποία δήλωσε: «Τι να σταυρώσουμε; Μόνος σας σταυρωθήκατε μετά τις δηλώσεις και τις πράξεις σας».

Η εκπομπή έφερε στο φως το βίντεο που δείχνει τον ιερέα να αρνείται στη γυναίκα το φαγητό, χρησιμοποιώντας χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

 




Δες και αυτό!