Τι σκ**ά συμβαίνει με τον Madison Cawthorn;

Ο 26χρονος Madison Cawthorn χρησιμοποιεί αμαξίδιο και ανήκει στους Ρεπουμπλικανούς. Εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ, υποστηρίζει σθεναρά την αντι-ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα. Και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και εθνικιστής-ναζί.

Τι τρέχει με τον Madison Cawthorn, το νεαρότερο μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου; Τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται συνεχώς πτυχές της προσωπικότητας του που αποδεικνύουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να έχει εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση. Κι όμως, αυτός αντικρούει τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντας τα fake news και προσπάθεια σπίλωσης από τους αντιπάλους του.

Όχι, δεν είναι απλά ένας Αμερικανός Μπογδάνος ή Κασιδιάρης. Είναι ακόμα χειρότερος και επικίνδυνος, γιατί υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που τον ψηφίζουν. Και δεν αποκλείεται να μας ξεφυτρώσει κι εδώ κάποιο τέτοιο φυντάνι.

Από πού να πιάσουμε όμως το νήμα των αποκαλύψεων;

Το πιο σοκαριστικό είναι ίσως το βίντεο που διέρρευσε πριν ελάχιστες μέρες στο Twitter. Δείχνει τον ανάπηρο Madison να προσποιείται (;) ότι κάνει βίαιο στοματικό έρωτα σε κάποιον άλλον άντρα στον καναπέ. Ο ίδιος είναι γυμνός και έχουν “παρκάρει” μπροστά τους το αμαξίδιο. Ο Madison φέρεται να βρίζει δυνατά στο βίντεο. Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε ότι “αστειευόταν”.

Στο τουίτ καταλήγει: «Ο εκβιασμός δεν θα κερδίσει. Εμείς θα νικήσουμε».

Είπε ψέμματα για το ατύχημα που τον άφησε ανάπηρο;

Μιλώντας στο People, ο πρώην κολλητός φίλος του Madison, Brad Ledford, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή από όσα έχει πει ο γερουσιαστής για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε ανάπηρο από τη μέση και κάτω. Ο Madison ισχυρίζεται ότι ο Ledford που οδηγούσε το αυτοκίνητο, τον παράτησε να πεθάνει μετά την πρόσκρουση. Αντίθετα, ο Ledford είπε ότι τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και έτσι σώθηκε, διότι αν δεν το έκανε θα καιγόταν ζωντανός μαζί με το αυτοκίνητο, το οποίο στο μεταξύ είχε πιάσει φωτιά.

Ο Μάντισον βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών σκανδάλων

Τις προηγούμενες εβδομάδες, το Politico δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν τον Cawthorn να φοράει εσώρουχα, ίσως, σε πάρτι. Αργότερα, η Daily Mail διέρρευσε ένα βίντεο που δείχνει τον Cawthorn να κάθεται σε ένα αυτοκίνητο, ενώ ένα μέλος του προσωπικού του, ο Stephen L Smith, απλώνει το χέρι του για να του πιάσει τον καβάλο. Για τον Smith έχουν ειπωθεί πολλά. Για τη σχέση του με τον Cawthorn, για το γεγονός ότι πήγαν μαζί με τις γυναίκες τους μήνα του μέλιτος. Κατ’ αρχάς ο Cawthorn ισχυρίζεται ότι είναι τρίτος ξάδερφος με τον Smith. Επίσης, ο Smith φαίνεται να έχει χρεώσει διάφορα περίεργα έξοδα στην καμπάνια του “ξάδερφού” του. Τέλος, ο γάμος του Cawthorn (με μία γυναίκα), που κράτησε μόνο 8 μήνες, δημιούργησε πιο πολλά ερωτηματικά για τη σεξουαλικότητά του, από όσα ενδεχομένως θέλησε να δηλώσει ο ίδιος με έναν στρέιτ κανονικό γάμο.

Τον Απρίλιο, συνελήφθη για λίγες ώρες σε ένα αεροδρόμιο στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, αφού προσπάθησε να επιβιβαστεί σε μια πτήση με ένα γεμάτο όπλο στις χειραποσκευές του.

Θα πρέπει επίσης να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον Μάιο, αφού διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε με ανακληθείσα άδεια οδήγησης. Εκείνη την περίοδο εκκρεμούσαν δύο κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Ο Cawthorn απάντησε σε ορισμένα από τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει γι’ αυτόν τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα βίντεο διάρκειας επτά λεπτών που αναρτήθηκε στο Twitter την Τετάρτη (5 Μαΐου).

“Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς έχετε δει κάποια παράξενα πράγματα που έχουν δημοσιεύσει τα μέσα ενημέρωσης για μένα τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε ο Cawthorn στο βίντεο.

Ισχυρίστηκε ότι πολλές από τις ιστορίες ήταν μέρος μιας “συντονισμένης επίθεσης” εναντίον του, ενόψει της επανεκλογής του στις 17 Μαΐου.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι υποστηρικτές του μπορεί να έχουν “εύλογες ερωτήσεις” σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Ο Cawthorn απάντησε και στο άρθρο του Politico που έδειχνε φωτογραφίες του ντυμένου με εσώρουχα.

“Αυτό το άρθρο προωθεί μια γελοία αφήγηση ότι είμαι κάποιου είδους drag queen στο περιθώριο εκτός από βουλευτής”, είπε, πριν ισχυριστεί ότι το Politico δεν έχει τα ίδια δημοσιογραφικά πρότυπα με το Fox News ή το Newsmax.

Είπε ότι οι φωτογραφίες του με τα εσώρουχα τραβήχτηκαν πριν από τη θητεία του στο Κογκρέσο, προσθέτοντας: «Αναρωτηθείτε το εξής, έχετε τραβήξει ποτέ μια χαζή φωτογραφία στις διακοπές; Οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν κάνει. Τα μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι το να παίζω ένα χαζό παιχνίδι σε ένα κρουαζιερόπλοιο με τους φίλους και την οικογένειά μου σημαίνει ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω στο Κογκρέσο. Αυτό είναι ανοησία. Η μητέρα μου ήταν κυριολεκτικά μέσα στο πλήθος και αν νομίζετε ότι θα έκανα κάτι ανάρμοστο μπροστά στη μαμά μου, προφανώς δεν ξέρετε πώς είναι μια μαμά του Νότου».

Ο Cawthorn απάντησε επίσης και στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail και δείχνει τον υπάλληλό του – ο οποίος είναι και “ξάδελφός” του – να πιάνει τον καβάλο του.

Ο βουλευτής περιέγραψε το βίντεο ως «απλώς ηλίθια συζήτηση στα αποδυτήρια μεταξύ δύο ξαδέρφων που μεγάλωσαν σαν αδέλφια» και είπε ότι «τραβήχτηκε πολύ πριν υπηρετήσω στο Κογκρέσο».

Ο Cawthorn έχει επανειλημμένα μιλήσει κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+

Οι αποκαλύψεις έχουν εξοργίσει πολλούς στην queer κοινότητα, επειδή ο Cawthorn έχει χρησιμοποιήσει συχνά το βήμα του για να μιλήσει εναντίον των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των LGBTQ+.

Στην αρχική προεκλογική του εκστρατεία, ο Cawthorn υποσχέθηκε να είναι «μια ισχυρή φωνή για την πίστη, την οικογένεια και την ελευθερία» – ωστόσο, αυτή η ελευθερία δεν επεκτάθηκε ποτέ στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Είχε πει κάποτε ότι το κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ αφορούσε «δύο ανθρώπους που ήθελαν να μπορούν να παντρευτούν» και ότι θα έπρεπε να είχε τελειώσει εκεί.

«Αλλά τώρα λέει ότι πρέπει να μπορούμε να κάνουμε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου σε 12χρονα παιδιά. Ποτέ δεν σταμάτησαν σε ένα όριο. Πάντα προχωρούν παραπέρα», δήλωσε ο Cawthorn στην εκπομπή Charlie Kirk Show το 2020.

Ο Cawthorn έχει κατηγορηθεί δύο φορές για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση. Το 2020, ορισμένοι από τους πρώην συμφοιτητές του στο κολέγιο Patrick Henry College στο Purcellville της Βιρτζίνια, δήλωσαν στο Buzzfeed News ότι είχε χρησιμοποιήσει το όχημά του για να «παγιδεύσει και να παρενοχλήσει» γυναίκες.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!