Τρανσφοβικό αστείο από τον Dave Chappelle

stand up comedy

Ξεδιάντροπο αστείο με τρανς άντρα έκανε ο Dave Chappelle πάνω στη σκηνή του Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες

Ο κωμικός Dave Chappelle δέχθηκε επίθεση στη σκηνή κατά τη διάρκεια ζωντανής εμφάνισης στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες στις 3 Μαΐου 2022. Ο διάσημος stand up comedian εμφανιζόταν στο φεστιβάλ κωμωδίας “Netflix Is A Joke” την Τρίτη (3 Μαΐου) το βράδυ, όταν ένα άτομο από το κοινό όρμησε εναντίον του και τον έριξε στο πάτωμα.

Μια δημοσιογράφος που παρακολουθούσε το σόου, η Brianna Sacks, δημοσίευσε ένα μακροσκελές thread για το περιστατικό στο Twitter και ανέφερε ότι ένας άνδρας “επιτέθηκε” στον Chapelle στη σκηνή.

Η Sacks είπε ότι ο επιτιθέμενος έφυγε με… κλωτσιές από τουλάχιστον 10 άτομα και μοιράστηκε πλάνα από τη στιγμή που μεταφερόταν ο άνδρας σε ασθενοφόρο.

Μετά την επίθεση, ο Dave Chappelle επέστρεψε στη σκηνή και είπε στο κοινό… αστειευόμενος… ότι ο επιτιθέμενος “ήταν τρανς άνδρας”, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Ο επιτιθέμενος, Isaiah Lee, 23, συνελήφθη από την ασφάλεια, μετέδωσε το NBC Los Angeles, και το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) δήλωσε ότι έφερε ένα (ψεύτικο όπως αποδείχτηκε τελικά) όπλο που μπορεί να εκτοξεύσει λεπίδα μαχαιριού “όταν το πυροδοτήσεις σωστά”. Δεν ήταν σαφές αν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το όπλο.

Το LAPD δήλωσε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με “επιφανειακά τραύματα” και η αστυνομία δήλωσε ότι ο Chappelle δεν τραυματίστηκε.

Ο Dave Chappelle έχει επικριθεί ευρέως για το πρόσφατο αφιέρωμά του στο Netflix, The Closer, στο οποίο έκανε σκληρές αιχμές κατά της τρανς κοινότητας και δήλωσε ότι ανήκει στην “ομάδα TERF“.

Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ο Dave Chappelle κατήγγειλε τη λεγόμενη “κουλτούρα ακύρωσης” (cancel culture) για τη διαμάχη γύρω από την εκπομπή του.

“Δεν υποκύπτω στις απαιτήσεις κανενός”, είπε.

Τα σχόλια του Chappelle προκάλεσαν μαζική αποχώρηση του μαύρου και τρανς προσωπικού του Netflix, με την υποστήριξη πολλών διάσημων LGBT+ προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ.

Παρά τη βαθιά κατακραυγή, ο Chappelle ανέλαβε νέα εκπομπή στο Netflix και ένα θέατρο στο παλιό του λύκειο στην Ουάσινγκτον θα πάρει το όνομά του προς τιμήν του.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!